Home >> Синдикат,Слајдер,Штрајк >> Суспензија вођа штрајка „Поште“

Суспензија вођа штрајка „Поште“

Самосталци траже између осталог и хитно разрешење в. д. директора Мире Петровић са челне функције

Ни после две недеље не смирују се страсти у једном од најзначајнијих јавних предузећа. Руководство предузећа поручује да нема застоја и да пружају све услуге

ПРВО је суспендовано 48 запослених, укључујући председника и чланове Штрајкачког одбора, а сада претњама, уценама и застрашивањима, бахато пословодство „Поште Србије“ оспорава запосленима једно од основних радничких права, право на законит штрајк, каже Зоран Павловић, председник Самосталног синдиката поштанских радника.

Он истиче да је педесетак најхрабријих и најодважнијих запослених учествовало у штрајку и они тврде да неће одустати док се не испуне њихови захтеви. То су пре свега повлачење одлуке о суспензији колега без икаквих материјалних и дисциплинских последица по њих.

Самосталци траже између осталог и хитно разрешење в. д. директора Мире Петровић са челне функције којој је мандат одавно истекао, као и повећање зараде за износ реалног пада у последње три године.

У ЈП „Пошта Србије“, с друге стране, кажу да свим правним и физичким лицима без застоја пружају услуге које су у њеном делокругу рада. Нетачни су и тенденциозни покушаји узнемиравања јавности од стране челника нерепрезентативног синдиката – Самосталног синдиката поштанских радника – да у поштама Србије влада хаос.

– Подсећамо јавност да је у петак 17. новембра донета одлука репрезентативних синдиката, који окупљају готово 11.000 запослених, да се одустаје од штрајка – стоји у саопштењу. – Према званичном извештају стручних служби, 17 запослених изјаснило се да ће подржати штрајкачке активности што је њихово легитимно право.

Они наглашавају да је услед незаконите блокаде нанета вишемилионска штета предузећу због кашњења при уручењу пошиљака.

– Стручне службе интензивно раде на сагледавању директне и индиректне штете које је наше предузеће претрпело и према тренутним подацима она износи 300 милиона динара – кажу у „Пошти“. – Према организаторима и учесницима у блокади предузимају се све законом предвиђене мере како би такво понашање било санкционисано, и како би се заштитио овај важан државни систем са 15.000 запослених и њихове породице.

(Новости)

Top