Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Сумње: Шта је то фараон вама обећао?

 

Писмо Владана Божовића, професора Тринаесте

 

Ово је упућено синдикалним вођама који иду на “преговоре”.

Не знам да ли слушате себе, и каква све блажа и блеђа саопштења дајете.

Цитирам:

С обзиром да нам је заједнички циљ нормализација наставе у што краћем року као и да сте „дужни да размотрите сваку иницијативу за мирно решавање спора” молимо Вас да присуствујете састанку заказаном за 01.12.2014.године са почетком у 11 и 30 часова. Такође је неопходно да лично посредујете код представника Министарства финансија како би смо спорне одредбе усагласили и испоштовали заједнички договор са председником Владе РС.

Коме је циљ да се нормализује настава у што краћем року. Ако је то ВАМА и НАМА циљ онда прогласите крај штрајка и идемо од сутра са нормалном наставом, не видим у чему је проблем. ПРОБЛЕМ ЈЕ У ТОМЕ, ШТО ЈЕ ТО ЊИХОВ ЦИЉ, А НАШ ЈЕ ДА СЕ НЕ СМАЊУЈУ ПЛАТЕ.
Даље пишете да је Вербић дужан да размотри сваку иницијативу за мирно решење спора. Да је овај спор могао да се реши мирно, до штрајка не би ни дошло, друго Вербић није дужан да разматра ништа, он је само ту да одбије сваку вашу иницијативу. Апсулотно сте кривци што уопште дајете иницијативе, уместо да одете кући и да чекате да ОНИ дају иницијативе које ћете ВИ разматрати, другим речима направили сте катастрофално лош тактички потез, који може скупо да кошта просветне раднике.
Али то није ништа спрам СКАНДАЛА у наставку саопштења. ВИ МОЛИТЕ министра просвете, да уопште присуствује састанку, и да при томе посредује не би ли умилостивио његову висост министра финансија Вујовића да се и он појави, као да овај живи на Марсу. Толико сте(смо) безначајни да ВАС понижавају, а преко вас и све НАС, својим недоласком. Нисте довољни вредни ни да троши своје време на ВАС, тако да ми је јасно како ће овај штрајк да се заврши. КО ЈЕ КРИВ ЗА ТО. ПА ВИ, ЈЕР СТЕ ЗАПЕЛИ КАО МУТАВИ ДА ИДЕТЕ НА ТЕ ПРЕГОВОРЕ И ДА ШТО ПРЕ ЗАВРШИТЕ ШТРАЈК, А ОНИ СУ ТОГА ИТЕКАКО СВЕСНИ ПА ЗАТО НАМЕРНО ОДУГОВЛАЧЕ И САМО ЈЕ ПИТАЊЕ ДАНА КАДА ЋЕТЕ ПОПУСТИТИ И ПРИХВАТИТИ БИЛО ШТА САМО ДА СЕ ВАША АГОНИЈА, КОЈУ СТЕ САМИ ПРОУЗРОКОВАЛИ ШТО ПРЕ ЗАВРШИ. Нисмо проблем ми што штрајкујемо, штрајковаћемо ако треба и годинама, као некада, проблем сте ВИ што преговарате и сами себе цедите као лимун.
Али, најлепше сам оставио за крај. МОЛИТЕ потпуно неспособног Вербића, да ЛИЧНО посредује код ВУЈОВИЋА, да он посредује код ВЕЛИКОГ БОСА да се испоштује некакав ЗАЈЕДНИЧКИ ДОГОВОР. Јел можемо и ми остали смртни поданици да сазнамо о каквом се договору ради и шта је то ФАРАОН вама обећао.

Top