Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Штрајковало 70% београдских гимназија

 Напомена: Јучерашњи подаци су кориговани:

 

 

Штрајковало 80% београдских гимназија

Никако немојте веровати саопштењима Министарства просвете, које вас убеђује да скоро нико није штрајковао, него верујте Форуму београдских гимназија! Није лако ступити у „незаконити“ штрајк, још је теже изаћи по највећој хладноћи и киши на улицу, а најтеже је изнети тачне податке у јавност:


 1. Прва: У потпуној обустави, 50%
 2. Пета: У потпуној обустави, 100%
 3. Шеста:  У потпуној обустави, 80%
 4. Седма:  У потпуној обустави, 50%
 5. Спортска: У потпуној обустави, 100%
 6. Дванаеста: У потпуној обустави, 100%
 7. Петнаеста: У потпуној обустави, 100%
 8. „Свети Сава“: У потпуној обустави, 100%
 9. Земунска: У потпуној обустави, 100%
 10. Лазаревац: У потпуној обустави, 100%
 11. Обреновац: У потпуној обустави, 100%
 12. Осма: Штрајк 30 минута, 100%
 13. Четрнаеста: Штрајк 30 минута, 100%
 14. Математичка: Штрајк 30 минута, 100%
 15. Младеновац: Штрајк 30 минута, 100%
 16. Трећа: Штрајк 30 минута, 100%
 17. Четврта: Штрајк 30 минута, 100%
 18. Филолошка: донела одлуку да не штрајкује
 19. Десета: донела одлуку да не штрајкује
 20. Тринаеста: Није штрајковала
 21. Девета: ????????????

 

На Трг Николе Пашића данас је изашло око 150 чланова Форума београдских гимназија (од 750), што износи 20%

4Comments

 1. синдикалац каже:

  Господине Сокићу, најпре извињење зато што користим Ваш сајт. Морам да информишем синдикалну јавност о ФССШ, а тамо нема места за коментаре. Члан сам синдиката који припада ФССШ у Медицинској школи „Београд“. У школи имамо и синдикат који припада УНИЈИ. У понедељак на нивоу школе, договерено је да се испоштују одлуке вертикала и да у тоталну обуставу ступе синдикати уз подршку несиндикалног дела колектива. У уторак синдикат који је у ФССШ одустаје од одлуке, наговором председника форума М.Антића. Нечувено! Договорен је“недоговорени штрајк од 30 мин“.
  У среду на дан штрајка Унијини чланови су били у потпуној обустави, не сви. У једној згради се радило 30 минута без обзира на припадност синдикату а у другој где је седиште директорке 45 мин.
  Овакву недоследност искључиво стимулишу синдикалне вође. Из њима знаних разлога редовно праве хаос и цепају колективе, иако су нам интереси заједнички.
  Ако представници синдиката нису солидарнини шта очекивати од чланова. Молим Вас да о овоме информишете господина Брајковића и предузмете адекватне мере ка оваквим представницима који издају синдикалне интересе и помажу Костићу!

 2. profesorka каже:

  radim u filoloskoj gimnaziji I toliko cinizma od strane clanova sindikata uglavnom onih koji predaju jezike nisam u zivotu dozivela. Eto trazim od foruma da izbaci ovu gimnaziju iz clanstva sindikata jer em sto predsednica nije informisalao odlukama foruma em sto je director privodio u svoju kancelariju pojedine zaposlene i obecavao kule i gradove em sto vecina zaposlenih u ovoj skoli ima samo 12 casova nedeljno sa deset ucenika nista ne rade ne ucestvuju na takmacinjemima sve u svemu ova skola je samo u imenu filoloska u svemu dugome je dno srpskog drustva

 3. Čitateljka каже:

  Četvrta 100% 45 minuta
  Treća 100% 45 minuta

 4. Roditelj каже:

  Podrska strajku, zao mi je sto studentima i nastavnicima niko ne daje podrsku, kao da nismo svi u istom „sosu“.

  Ponizavanje nastavnika platama ispod nivoa egzistencije omoguceno je da se odrzava pokorna nacija, a primitivci likuju sto se rad i znanje ne vrednuju.

  Bilo bi novca za obrazovanje samo kada bi se nadzorni odbori usudili da prijave tokove oticanja novca iz drzavnog budzeta

Top