Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Штрајк:Обавестите своје директоре на време!

У среду 5. новембра, на састанку заједничког штрајкачког одбора сва четири синдиката просвете,  утврђени су сви детаљи штрајка који почиње у понедељак 17. новембра. Штрајк ће подразумевати рад од 30 минута (у законским оквирима) и трајаће док се не испуне услови за престанак, тј. док синдикати не буду задовољни исходом преговора.

 

Позивамо све колеге да учествују у штрајку, без обзира на синдикалну припадност!

 

 

 

 

 

 

2Comments

 1. Vladan Božović каже:

  O čemu se ovde radi. Kakva crna bezbednost učenika za vreme trajanja štrajka. U čemu se razlikuje bezbednost učenika kada ne traje štrajk.
  Samo vi ohrabrujte štrajkbrehere da imaju pravo da rade 45 minuta, a da ćemo mi koji štrajkujemo nadoknađivati časove. Pa za koga vi navijate.
  Otkad se to nadoknađuju časovi za vreme štrajka. Pa ako profesori moraju da nadoknađuju časove, zašto bi uopšte štrajkovali. Sami sebi kopate raku sa ovim glupostima.
  Šta ako štrajk potraje dve godine, kao što je i trajao kada je demokratska stranka nasamarila prosvetare da štrajkuju protiv Miloševića, a kao nagradu im dala najniže plate u javnom sektoru. Da li se onda nešto nadoknađivalo, NIJE. Da li se nešto nadoknađivalo kada je čmarko obradović zbog one farse sa svinjskim gripom produžio raspust za dve nedelje, Nije. Pošto imate kratko pamćenje ja ću da vas podsetim, BILO JE SAŽIMANJE GRADIVA.
  DRUGIM REČIMA NEMOJTE DA SE PRAVITE LAŽNIM DUŠEBRIŽNICIMA PREKO NAŠE GRBAČE.
  Sami ste rekli da će štrajk da traje do ispunjenja uslova, a to u prevodu znači, da se ne lažemo, da će štrajk potrajati najmanje deset godina, pa bar da nam ostane više vremena da nadoknadimo pljačku naših plata, na neke druge načine. Niste valjda mislili da ovaj štrajk ima neki veći i dublji smisao, ne zato što vi možda ne mislite tako, već zbog toga što svi ostali misle da smo potpuno bezvredni i da i treba da imamo male plate. Kad kažem svi ostali mislim i na veliku većinu samih prosvetara koji nemaju nikakvo dostojanstvo i koji sebe tako malo cene, da će biti prezadovoljni sa smanjenjem plate od samo 10%.

Top