Home >> Штрајк >> Штрајк упозорења у Крушевачкој гимназији

  • Форум
  • Коментари су искључени на Штрајк упозорења у Крушевачкој гимназији
Штрајк упозорења у Крушевачкој гимназији

Незадовољни због укидања филолошког одељења у наредној школској години, запослени у Крушевачкој гимназији најавили су да ће организовати штрајкове упозорења.

Према одлуци школског синдиката у коју је Данас имао увид, први штрајк упозорења је планиран у уторак у 13 и 30 за раднике у другој смени, који неће држати први час. У среду ће у 7 и 30 штрајковати наставници из прве смене, такође током првог часа. Из синдиката су најавили да ће позвати све чланове Уније синдиката просветних радника у Расинском округу да у знак солидарности са колегама из Гимназије, у четвртак 23. маја одрже штрајк упозорења у својим школама тако што неће држати први час у обе смене.

„Чланови синдиката и сви наставници Гимназије у Крушевцу су сложни у ставу да је одлука Министарства просвете да Гимназија у школској 2019/20. години не упише одељење за талентоване ученике – филолошко одељење, погубна по интересе школе, али нарочито штетна и неправедна по ђаке заинтересоване за упис овог одељења. Главни аргумент Министарства просвете да за ово одељење не постоји довољна заинтересованост не стоји, јер је само из Крушевца 30 родитеља изразило жељу да им деца полажу пријемни“, наводи се у образложењу одлуке синдиката.

Из Министарства просвете нема назнака да ће променити своју одлуку. Подсетимо, Министарство је пре неколико дана оценило да су примедбе на укидање одељења заправо притисак професора који желе да очувају своје увећане фондове часова.

Извор: Данас

Top