Home >> Штрајк >> Штрајк у Сремској Митровици због напада на директора школе „Јован Јовановић Змај“

  • Форум
  • Коментари су искључени на Штрајк у Сремској Митровици због напада на директора школе „Јован Јовановић Змај“
Штрајк у Сремској Митровици због напада на директора школе „Јован Јовановић Змај“

„Сви запослени у просвети на територији Сремске Митровице ступиће у штрајк упозорења данас, 18. октобра. Неће се одржати први час у преподневној смени и први час у послеподневној смени“, наводи се у саопштењу Штрајкачког одбора и прецизира да су се на овај потез одлучили због све учесталијих инцидената у којима су угрожена права деце и запослених у школи, преносе Сремске новине.

„Инцидент који се десио 16. октобра у ОШ ‘Јован Јовановић Змај’ у Сремској Митровици, када је физички нападнут директор школе од стране малолетног ученика, позив је за све запослене у просвети на реакцију“, поручују сремскомитровачки просветари.

„Просветни синдикати, већ дуже време указују на пропусте система у области безбедности деце и запослених у школи“, наводи се у саопштењу и истичу захтеви просветних радника: статус службеног лица за све просветне раднике, измена Закона о основама система образовања и васпитања, измена правилника о одређивању друштвено корисног рада и измена правилника о протоколу поступања у случајевима насиља.

Извор: 021

Top