Home >> Друштво,Штрајк >> ШТРАЈК ТРОЈЕ НАСТАВНИКА: Гладују због одузете лиценце
ШТРАЈК ТРОЈЕ НАСТАВНИКА: Гладују због одузете лиценце

Правоснажне судске пресуде потврђују да нису криви

Троје наставника заказало је за данас штрајк глађу испред Владе Србије. Смиља Јанковић, Живадин Дисић и Петар Благојевић незадовољни су јер им је, како кажу, неправедно одузета наставничка лиценца, а самим тим и право да икада више раде у било којој школи.

Симболично, у пет до 12, троје наставника из Новог Сада, Ниша и Крагујевца, отпочеће штрајк, а из Форума београдских гимназија апеловали су јуче на министра просвете Младена Шарчевића да се укључи и спречи протест троје просветних радника.

– Позивамо министра Шарчевића да својим ауторитетом спречи до сада незабележену ситуацију у историји српске просвете и да пронађе решење које ће спречити још једну срамоту по професорки еснаф и читаву земљу – поручују из Форума београдских гимназија.

Из ФБГ поручују да је парадокс у томе што они поседују правоснажне судске пресуде у којима се потврђује да нису криви, али, упркос томе, они не могу да врате лиценце и право на рад у просвети.

– Спреман сам за штрајк и одлучан да у њему истрајем – каже за „Новости“ Живадин Дисић, наставник из Ниша. – Остаћу испред Владе све док мој случај не добије епилог. Министарство просвете је према мени учинило неправду и очекујем од министра да то сада исправи. Одузимају нам лиценце само на основу оптужбе школског одбора, пре судске пресуде. Ускратили су ми уставно право на рад.

У сличној ситуацији су и остало двоје колега, који ће заједно да бију битку за враћање лиценце.

Дисић каже да не штрајкује само због себе него и због колега којима је незаконито одузета лиценца. Наводи да га из Министарства просвете нико још није звао. Позивали су га само из београдске и нишке полиције, где је уредно пријавио штрајк.

(Новости)

One Comment

  1. Milena каже:

    Zašto sindikati nisu pozvali kolege (koji uzgred budi rečeno ne drže časove jer su deca na raspustu pa neće biti uskraćeni za blagodeti žive reči nastavnika)da pruže podršku nevinim kolegama koji su dobili pravosnažne presude da nisu krivi?
    Sindikatima su izgleda fiksacija samo direktori škola i samo se njima i bave!

Top