Home >> Штрајк >> Штрајк просветних радника због неисплаћених накнада за превоз

  • Форум
  • Коментари су искључени на Штрајк просветних радника због неисплаћених накнада за превоз
Штрајк просветних радника због неисплаћених накнада за превоз

Председник Синдиката образовања Чачак (СОЧ) Владимир Аџић изјавио је данас да ће просветни радници у Чачку, Ивањици и Крагујевцу подржати штрајк и протест просветних радника у Горњем Милановцу који су најављени за 24. јануар, од 12 до 13 часова због неисплаћених накнада за превоз.

Он је рекао на конференцији за новинаре у Чачку да ће тог дана у свих 29 школа у Чачку настава бити обустављена на сат времена, а да ће просветни радници Чачка организовано доћи на протест просветних радника у Горњем Милановцу на централном градском тргу.

Према његовим речима 24. јануара ће и све школе у Ивањици и 42 школе у Крагујевцу обуставити наставу од 12 до 13 часова, а просветни радници из тих градова такође ће организовано доћи на протест у Горњи Милановац.

Аџић је додао да ће се протесту просветних радника у Горњем Милановцу придужити и здравствени радници из те општине којима се не исплаћују трошкови доласка и одласка са посла.

Аџић, који је и члан Председништва Уније синдиката просветних радника Србије, рекао је да Општина Горњи Милановац већ годину дана не исплаћује редовно надокнаду просветним радницима за долазак и одлазак са посла, чиме крши Закон о раду и Колективни уговор којима је то предвиђено.

Према Аџићевим речима, општинска управа тражи од просветних радника да користе месечне карте за превоз што је око 600 просветних радника одбило јер им та опција не одговара.

Једночасовни штрајк и протест просветних радника у Горњем Милановцу 24. јануара организује Синдикат образовања Горњи Милановац, који је члан Уније синдиката просветних радника Србије.

Извор: Данас

Top