Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Штрајк, а не дописивање и састанчење са Куртом и Муртом!

Miodrag Bata Sokic

 

Коментар ФБГ: Мишљења смо да четири синдиката само губе време. Писање министрима да нас приме неће нас довести нигде. Они нас не примају, а када нас ипак приме, кажу нам да пишемо другом министру. Врте нас око малог прста у једној јединој намери – да не испуне ништа од оног што су нам обећали и да нас још више обесправе и осиромаше.

 

Курта и Мурта

 

Тако је било и на састанку са министром Куртом (Вербићем), прошлог четвртка. Замислите, он се потпуно сложио са нама у ставовима! Али…

И синдикати су одлучили да пишу Мурти (Вујовићу)!

 

Једино штрајк

 

Уместо што се баве писањем и захтевима за пријем, синдикати би требало да припремају протесте и штрајкове. Став ФБГ-а је познат, он је радикалан и саопштен је на последњој седници Председништва СРПС-а. Штрајк!

Претпоставимо само, шта би било да нисмо „одрадили“ зимско-пролећни штрајк? Не би било Посебног колективног уговора, био би отпуштен било ко из било ког разлога, не бисмо у фиоци имали измене Закона о основама система образовања и васпитања, имали бисмо пар хиљада нових запослених на одређено време, не бисмо заштитили своје вишкове, не би било откривено 20.000 делова норми, не бисмо имали бар ПОТПИСАНУ ОБАВЕЗУ НА ПАПИРУ о побољшању материјалног положаја…

И зато, једино оружје синдиката просвете су протести и штрајк, а не дописивање са Куртом и Муртом!

 

 

vujovicu

3Comments

 1. leposava каже:

  Ostavite nas na miru, da radimo.Dosta nam je svakog meseca novog pravilnika, i neozbiljnosti.Deca i prosveta žele mir, jer od aprila je već prava lakrdija.

  • admin каже:

   Од априла лакрдија? Па да, од како је прекинут штрајк. Ви сте залутали однекуда! Много сте млади да бисте били професор. Више личите на ученицу. Значи, мама Вас наговорила да напишете ово. Ви сте Бот!

 2. Profesor Vladan Božović каже:

  Kao da ste mene pitali. Štrajk, zapravo nije trebalo ni prekidati. Pisao sam da apsolutno ništa neće da ispune i bio sam u pravu, a četiri sindokata su brže bolje jedva čekali da izađu iz štrajka. Gde su sad ti platni razredi za koje sam rekao da najobičnija farsa. Poverili su taj zadatak jednoj potpuno nesposobnoj osobi Kori Udovički koja ne bi znala da uvede platne razrede ni u svojoj kući a kamoli u državi, ako se Ssrbija uopšte može tako nazvati.

Top