Home >> Друштво >> Старим студентима продужење рока за још две године

  • Коментари су искључени на Старим студентима продужење рока за још две године
Старим студентима продужење рока за још две године

Седница Скупштине Србије биће настављена сутра разматрањем измена и допуна Закона о високом образовању којима се продужава рок студирања старим студентима за две године.

Измене и допуне закона треба да омогуће студентима који су од 2006. до 2014. године уписали прву годину студија да задрже право студирања на буџету годину дана по истеку редовног трајања студија.

Такође, тим изменама биће омогућено студентима да се у наредној години финансирају из буџета, ако су у школским 2014/2015. и 2015/2016. остварили 48 ЕСПБ бодова.

Седница је почела прошле недеље, а пошто су размотрили прве три тачке дневног реда – избор чланова РЕМ-а, измену споразума о зајму од Азербејџана за део пута Љиг-Прељина и тумачење једног члана закона о Железари Смедерево, посланици су о њима и гласали.

После тога са дневног реда остало је да посланици још размотре измене и допуне Закона о високом образовању и измене одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Скупштине који је поднела посланичка група Јединствена Србија.

(Блиц)

Top