Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Шта смо добили? Сликање!

 

Синдикати просвете и сви запослени у просвети ће и по окончању овог штрајка, као и много пута раније, моћи да се – сликају! Преко 50.000 чланова синдиката у штрајку нису ништа према члановима 2, 3, 4, 5, 6 и 7 Споразума који се мудро зове „Споразум о решавању спорних питања“!

 

 

 Члан 2

 

Висина и датум награде и помоћи нису одређени, тако да је ово „обећање“ Владе испуњено и ако запослени не добију ништа!

 

Члан 3

 

Влада „се обавезала синдикатима“ да ће донети платне разреде, а није хтела да гарантује да ће повећати коефицијенте уколико до платних разреда ипак не дође! То значи да, уколико платни разреди не буду донети, синдикати и запослени могу да се сликају!

 

Члан 4

 

Још једно сликање!

 

Члан 5

 

На заједничкој комисији за измене и допуне Закона о основама система образовања и васпитања синдикати су успели у многим својим захтевима. Међутим, од тада је прошло два месеца а од пречишћеног предлога ни трага ни гласа! Очигледно, Министарство просвете чека да, после завршетка штрајка, једноставно одбаци многе (већ усвојене) предлоге синдиката. Отуд, овај „успех“ синдиката да се у овом члану Споразума гарантују бар чланови 130 и 131 Закона, представља капитулацију синдиката када су у питању остали предлози синдиката. Више пораз него победа!

 

Члан 6,7

 

Трла баба лан!

 

 

One Comment

  1. Jelena каже:

    Ja uporno ne mogu ovo da čitam drugačije nego: „Do 1. juna nećete dobiti ništa!“

    I koliko god se trudila da analiziram ostale tačke, opet mi vrišti u glavi ona gornja rečenica…

    Ljudi, ne prekidajte štrajk!

Top