Home >> Синдикат,Штрајк >> СРПС: Први септембар? НЕ!

6Comments

 1. Profesor каже:

  „Тек уколико не буду успешни преговори, СРПС намерава да организује велики протест…“ А шта уколико уопште не буде преговора? Логично, нема ни протеста! Као што и неће бити. Ни једног ни другог… Е моји синдикалци… пензионери и бабе…

 2. Забринути наставник каже:

  Ниједан протест не може бити неуспешан, тако да нико никога и не треба да криви! Сада, да ли је мудрост у чекању „Годоа“ ког никако да дочекамо или истрчавања испред руде, питање је? Међутим, синдикални покрет је, наступом синдикалаца озбиљно угрожен, и поставља се реално, рационално и мудро питање чему уопште синдикати и служе? Нису у стању да нас заштите од прегломазне администрације која нас претвара у ћате, није у стању да нас заштити од најезде евалуатора, не може да спречи доношење Закона и Правилника који деградирају наставника и професију, а сада не жели ни да се бори ни на какав начин да нам макар заштити јадне и бедне плате које то и нису, већ су социјална категорија. Да ли синдикати постоје да би наплаћивали синдикалну чланарину? Ако постоје због тога, хвала лепо, умем ја своје паре и сам да потрошим!

 3. просветар каже:

  Није ми јасно шта се променило од 25.06. до 13.08.? Зашто је само УСПРС одржала главни одбор? Због чега то нису урадили и други синдикати који су потписали заједничку одлуку? Да ли заиста има смисла оптужити један синдикат који је спровео договор да „солира“ и да је крив за неуспех протеста. Понављам веома ме интересује да видим тај штрајк који ће спровести СРПС, али се бојим да га нећу дочекати. Погледајте Ваш сајт и подсетите се колико је пута СРПС најавио штрајк, а колико га је пута спровео.

  • admin каже:

   Синдикати се нису договорили да сазивају своје главне одборе, већ да се поново састану 13. августа и да донесу заједничку одлуку о модалитетима штрајка.

 4. просветар каже:

  Знам да се понављам, али баш бих волео да видим штрајк који ћете господо из СРПС-а спровести. Такође ме интересује шта се променило од 25.06.2014.год. када су сва четири синдиката потписала одлуку о протесту 01.09.?

  • admin каже:

   Тачно, увек пишете исто. По Вашој реакцији се најбоље могу видети мотиви УСПРС. Сада је била прилика да наступимо заједно, а то значи да се договарамо. Али, УСПРС ипак хоће сама, а остали „да је подржавају“. Када се наступа заједнички, не објављује се штрајк појединачно. Где је ту мудрост? Можете већ сада да напишете свом чланству да су за ваш известан неуспех криви остали синдикати!

Top