Home >> Синдикат,Слајдер >> СРПС подржао Милорада Антића
СРПС подржао Милорада Антића

Хоће на силу да га промене како би могли на миру да крше закон

У суботу 10. марта Председништво СРПС је одлучило да нема разлога да промени свог представника у Радној подгрупи ШУ Београд за праћење радног ангажовања запослених у установама образовања и васпитања.

predsednistvo 3

Ова тачка била је на дневном реду јер је Председник Радне подгрупе Душан Кићовић 15.12.2017. године послао званичан допис СРПС-у у коме захтева да СРПС изврши опозив Милорада Антића и да именује другог представника.

Запрепашћује  претња г. Кићовића у том допису да, уколико СРПС не поступи по захтеву, „сви остали чланови неће учествовати у даљем раду Радне подгрупе и давати легитимитет клеветама и лажним оптужбама“, које је наводно Антић изрекао на њихов рачун.

predsednistvo 1

Спор је настао још 9. септембра 2017, на првом овогодишњем састанку Радне подгрупе ШУ Београд, када је Антић био против да се једној колегиници, која ради у Бујановцу са 50 одсто норме, допуни норма у Обреновцу! Сви су гласали „за“ изузев колеге Антића, који се успротивио тврдњом да је одлука незаконита и да је такав чин пример корупције у вези радних места.

Наиме, по тадашњем ЗОСОВ-у, радници нису имали право да буду распоређени у другу школску управу. Чак и по садашњем ЗОСОВ-у и ПКУ, радници из друге школске управе немају приоритет приликом распоређивања.

Став Председништва СРПС је да је овај случај пример незаконитог притиска на синдикате и да нико нема права да условљава и уцењује представнике СРПС-а у разним телима, па и претњом да ће напустити рад.

One Comment

  1. Ivana каже:

    A geograficarka kojoj je uzeto tih 50 % 12 godina menja radna mesta jer svi imaju prednost samo ne ona. Sramota za podmitljive!

Top