Home >> Синдикат,Штрајк >> Срамота за Министарство просвете, али и за све синдикате просвете

  • Форум
  • Коментари су искључени на Срамота за Министарство просвете, али и за све синдикате просвете
Срамота за Министарство просвете, али и за све синдикате просвете

Петар Благојевић прекинуо је трећи неуспешни штрајк глађу

Министар просвете Шарчевић „мудро“ је проценио да Петар нема подршку синдиката просвете, па је одлучио да га не прими, гледајући га данима кроз прозор како седи у парку, 

…и да не учини ништа како би исправио грешку Министарства просвете за коју је он искључиво одговоран.

Ово је свакако срамота за министра просвете.

Одговорност је и на синдикатима просвете који (као и претходна два пута) нису ни прстом мрднули да подрже Петра Благојевића. Они су били дужни да затраже пријем код министра и да организују протест, а ако су сматрали да Петар није у праву, морали су да се огласе и да се ограде.

Тако је један од 100.000 запослених у просвети остао сам.

Једину подршку пружио му је Форум београдских гимназија (као и претходна два пута), пишући чланке, тражећи пријем код министра и пружајући му сваку другу помоћ. Међутим, министар није хтео да га прими његове представнике на разговор.

Пуних осам дана професор техничког образовања из Крагујевца Петар Благојевић штрајковао је глађу испред зграде Министарства просвете. Седмог дана је морао да оде у Хитну помоћ, а осмог дана је одлучио да прекине штрајк.

Ово је био трећи његов штрајк глађу у овој години. Сва три пута Петар без успеха инсистира да буде враћен на посао у своју школу, или бар у неку другу школу.

У претходна два штрајка успео је да поврати лиценцу за рад која му је била одузета, као и да добије обећање да ће бити враћен на посао. Али, на посао није успео да се врати иако му је лиценца за рад враћена.

(ФБГ)

Top