Home >> Друштво,Скандали >> Срамота у медицинској школи: Обарају студенте јер им фале паре?

  • Коментари су искључени на Срамота у медицинској школи: Обарају студенте јер им фале паре?
Срамота у медицинској школи: Обарају студенте јер им фале паре?

Драгослав Илић, директор Високе медицинске школе у Ћуприји, наредио је професорима да што више обарају студенте како би они поново пријављивали испите и тако донели школи што више новца.

Илић је у мејлу који је послао професорима захтевао је од колега да у јануарском року оборе бар 20 до 30 одсто студената више него раније, иначе ће, за казну, да им смањи плате ако то не учине!

Како пише „Информер“ Илић је тражио од професора да знатно пооштре критеријуме, што би можда било разумљиво, да одмах потом није нагласио мотиве за то:

„Верујте ми да су нам изузетно добри уписи на свим нивоима потпуно узалудни када ми сав тај новац враћамо због велике пролазности студената. Ја вас упозоравам да, ако наставимо са оваквим пролазом, једини начин да опстанемо је да смањујемо плате, што ја не желим. Хоћу да пролазност у јануару буде мања за 20 до 30 одсто. Не инсистирам да студенти који знају намерно не положе испит“, пише у мејлу.

Ове наводе су потврдили професори ћупријске школе. Професорка Тијана Симовић потврдила је „Информеру“ да то није први пут да се врши такав притисак на професоре. Објаснила је како директор често прича на седницама наставног већа да студенти морају чешће да се обарају, како би плаћали школарину.

Директор Драгослав Илић се огласио и рекао како је мејл злоупотребљен, јер његов циљ није био да се узима новац од студената, већ да се смањи изразито велика пролазност:

„Након извршене анализе, уочена је огромна пролазност на појединим предметима свих студијских програма. На неким предметима је чак 95-100 одсто, што апсолутно не одговара чињеничном стању“, казао је Илић, преноси „Информер“.

(Васељенска/Информер)

Top