Home >> Друштво >> Спортска гимназија: Настава у парку или учионици?

  • Форум
  • Коментари су искључени на Спортска гимназија: Настава у парку или учионици?
Спортска гимназија: Настава у парку или учионици?

 

 

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СПОРТСКОЈ ГИМНАЗИЈИ

 

Настава у парку или учионици?

 

За седам дана Спортска гимназија напустиће просторије Војне гимназије, а где ће наставити рад, пита се и директор ове школе Радосав Николић, који је запосленима прекинуо годишњи одмор и заказао низ састанака.

– Приближио се 15. август, када Спортска гимназија треба да настави рад после летње паузе. Тог истог дана Спортска гимназија мора да напусти просторије Војне гимназије, у којој је годинама била подстанар. Где ће бити организовани разредни и поправни испити ученицима Спортске гимназије? Где ће професори писати извештаје и припремати годишњи план рада? Где ће директор примати странке и потписивати документацију? У коју ће зграду упутити ученике? – пита се Николић.

Како нема одговора ни на једно питање, он је прекинуо годишњи одмор запосленима и сазвао Школски одбор и Наставничко веће 10. августа.

Проширени Савет родитеља заказан је 11. августа у 17 сати, а позвана је да присуствује целокупна просветна јавност, спортски клубови, родитељи ученика, као и бивши ученици.

– У години која је обележена Олимпијским играма, на којима учествују бивши и садашњи ученици Спортске гимназије, ова школа не зна да ли ће школску годину започети у парку или учионици – закључује Николић.

(„Блиц“)

Top