Home >> Синдикат >> СОС: ЧЕМУ ТЕ ГЛУПОСТИ, ПОШТОВАНА ГОСПОЂО?

  • Форум
  • Коментари су искључени на СОС: ЧЕМУ ТЕ ГЛУПОСТИ, ПОШТОВАНА ГОСПОЂО?

Коментар ФБГ: Ко то полаже право да апелује на закопавање ратних секира и на заговарање јединства? Ко се то ставља у улогу жртве распиривања мржње? Ко то прича о еманципацији са два презимена и друге назива глупацима и лудацима? СОС. Доња тврдња о наводној репрезентативности два синдиката је увредљива и примитивна. Свесни смо чињенице да синдикална историја, супротно нашим очекивањима, ипак није одвела СОС у пакао, где му је и место, али вара се председник СОС-а да је дошло неко његово ново време. СОС (упорно понављамо) у основном и средњем образовању има само око 6-7 хиљада чланова, што му никако не даје легитимитет помиритеља српске просвете. Ако о томе не брине УСПРС, која се у овом тренутку осећа довољно моћном да би се курвала са СОС-ом, о томе ипак брине ФБГ:

 

СОС: НАШ СТАВ/МИШЉЕЊЕ:

 

ЧЕМУ ТЕ ГЛУПОСТИ, ПОШТОВАНА ГОСПОЂО?

 

Синдикат образовања Србије позвао је све синдикате из образовања да закопају „ратне секире“ и да наступе јединствено према нашем заједничком послодавцу.

Да је тај заједнички наступ био потребан, видело се и на састанку са представницима Министарства просвете, науке и технолошког развоја, где су разматране измене и допуне Закона о основама система образовања и васпитања. О истим стварима репрезентативни синдикати су имали различит приступ. што је омогућило Министарству просвете да лако прогура своје предлоге неких чланова.

Али, некима то изгледа није јасно, па и даље распирују стару мржњу и извлаче из нафталина своје погледе на Синдикат образовања Србије.

Последњи пример је писање неке еманциповане госпође са два презимена на сајту ГСПРС  „Независност“. Наслушали смо се свакојаких прича о нашем синдикату, али да та госпођа нашу наводну коалицију са Унијом синдиката просветних радника Србије назове новим Франкештајном – до сада стварно нисмо чули.

Заиста, кад мало психолошки сагледамо ствар, изгледа да је та госпођа у озбиљним психичким проблемима. Само, лечење  фрустрација и комплекса не обавља се преко сајта на коме може свако да пише шта му је воља, већ у некој озбиљној психијатријској установи.

Да госпођа не би била у још већој дилеми, ми нисмо направили никакву коалицију са Унијом, већ смо имали само једну заједничку конференцију за штампу, на којој смо говорили о проблемима који тиште све запослене у просвети, као што је финансирање по глави ученика, мањак ученика од следеће школске године, безвезни семинари на које су просветни радници натерани и слично.

Невероватно је како је тај заједнички наступ изазвао панику код преостала два наводно репрезентативна синдиката. Очигледно се плаше да ако се два највећа синдиката удруже, они одоше  у синдикалну историју.

И још једно обавештење за ову еманциповану госпођу. Њен синдикат и Синдикат радника у просвети Србије направили су много већи противприродни блуд кад су се удружили у неким активностима, иако је својевремено ГСПРС „Независност“ искључио из свог чланства дугогодишњег председника Хаџи Здравка Ковача, водио са њим судске спорове и чак га оптужио да је свој лични рачун дао да му се на њега уплаћује синдикална чланарина. И после свега, и после изгубљених судских процеса ГСПРС „Независност“ врло радо сарађује са синдикатом на чијем је челу до скора био Хаџи Здравко Ковач. Ако је ваше памћење због евидентних психичких проблема кратко, наше није.

Top