Home >> Образовање >> Сорош ће водити образовање у Србији?

Дијана Вукомановић

 

 

На њеном првом послу (1990), у РТС-у, уредник јој је био Милорад Комраков. Као новинаркињи, викали смо јој: „бандо црвена!“. Али, тада је била млада.

Потпуно је нетипично за СПС је да је у руководство примио и једну „Сорошкињу“. Као Сорошева стипендисткиња, пре 20 година обрушавала се на тадашњи режим СПС, без чега није ни могла да се домогне поменуте стипендије.

Године 1994. магистровала је на Централном европском универзитету у Будимпешти. Радила је као саветница Вука Обрадовића у „Социјалдемократији“.

Дијана се исповеда: „У СПС-у сам из личних, идеолошких и професионалних разлога“. Само из толико разлога?

Биографија новопредложене министарке је импресивна, да вам застане дах. Свега ту има. Има ту и Сороша, и комуниста, и социјалиста, и неосоцијалиста, а разлози су и лични, и идеолошки, и професионални. У последње време, „Сорошкиња“ је радила у цивилном сектору (шта год то значило), а онда – СПС! И то право на место потпредседнице странке!

Данас Дијана није више толико млада. Накупило се тога доста. Дошло је време да се Дијани понуди неко месташце. А где ћеш лепше место за политикологисткињу него да буде министарка просвете?

 

5Comments

 1. Pedja каже:

  Rodno senzitivan jezik ne mora biti nakaradan, a postoje i lepi zenski nazivi za vecinu profesija, pa i za NOVINARKU, a ne NOVINARKINJU kako je zlonamerno receno.

 2. Branka каже:

  Rodna ravnopravnost u jeziku po svaku cenu cini ga nakaradnim!

 3. Vuk каже:

  Podrska za profesora Papovica!!!

 4. Mila каже:

  Hocemo profesora Papovica.

 5. student каже:

  Nedaj Aco!!! Ovo nije rekonstrukcija!!!

Top