Home >> Друштво >> Случај ученика који су тукли другарицу у Аранђеловцу код судије

  • Коментари су искључени на Случај ученика који су тукли другарицу у Аранђеловцу код судије
Случај ученика који су тукли другарицу у Аранђеловцу код судије

Поступак против троје малолетника 

Поступак против троје малолетника који су тукли и малтретирали другарицу из Техничке школе у Аранђеловцу спровешће, у складу са законом, судија за малолетнике Вишег суда у Крагујевцу.

Судији ће данас Више јавно тужилаштво у Крагујевцу упутити предлог за покретање кривичног поступка према малолетним извршиоцима због кривичног дела насилничко понашање извршеног на штету малолетне Б. Н, рекла је за Тањуг портпарол тог тужилаштва Весна Ђорђевић.

Она је указала да је сходно закону, поступак против малолетних лица хитан и да је из њега искључена јавност, ради заштите интереса малолетника.

Предлог је у изради и очекује се да у току дана буде предат судији за малолетнике Вишег суда у Крагујевцу.

Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу јуче је достављен извештај Полицијске станице у Аранђеловцу, о догађају од 13. октобра ове године у Техничкој школи „Милета Николић“ у Аранђеловцу, када је у одељењу првог разреда дошло до физичког насиља над ученицом тог одељења, малолетном Б. Н.(16).
nasiljeЊу су напали школски другови и другарице, а снимак напада појавио се на Интернету, али је у међувремену уклоњен са Јутјуба због приказивања насилничког понашања.

О случају, који је изазвао најоштрије осуде, обавештени су МУП и Центар за социјални рад, а у школу ће бити хитно упућена и Републичка просветна инспекција.

(Танјуг/Блиц)

Top