Home >> Друштво,Скандали >> Случај ректора Небојше Арсенијевића
Случај ректора Небојше Арсенијевића

„Блиц“:

Нови детаљи разврата на факултету. Погледајте како се професори у канцеларији Бахатог ректора поздрављају голим задњицама

По моделу „нико ми ништа не може, на суду ћу се извући“, ректор Универзитета у Крагујевцу Небојша Арсенијевић влада. Осим бахатости, уцена, махинација којима се истакао, „Блиц“ открива и нове детаље разврата на факултету.

QZGktkqTURBXy84NzU4ZjI0ZTQ5MzA1NDU5NmU1MTcxNWQ4MmVmZWZjNS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

После снимака са колегијума на којима професор Арсенијевић масно псује, вређа, признаје своје незаконите радње док му телефон звони са „Зиг хајл“, „Блиц“ је дошао у посед фотографије на којој је само један од детаља „живота“ и начина рада на крагујевачкој највишој образовној институцији.

Један од професора Универзитета В. П., чије је име познато редакцији „Блица“, у канцеларији Арсенијевића дочекује другог професора голе задњице. Док скида панталоне, пење се и намешта на професорској фотељи, син садашњег ректора Александар Арсенијевић све то прати уз осмех. Голотињу је фотографисао један од професора.

Породица Арсенијевић последњих десет година заузима челне позиције на Крагујевачком универзитету, Медицинском факултету и Клиничком центру. Ректор Небојша Арсенијевић запошљавао је и намештао титуле и послове својој родбини па чак и на Медицинском факултету одакле би требало да изађу стручњаци који треба да лече грађане Србије.

С друге стране, давао је незаконито отказе и спречавао напредовање онима који му не климају послушно главом или се не смеју његовим „шалама“. Последњих неколико година страховладом успева да се одржи на челној позицији Универзитета, а по истом принципу присиљавајући запослене да се определе за њега, расписао је пре времена процес избора, односно реизбора за ректора.

„Блиц“ поседује документацију о незаконитим радњама ректора, а међу њима и како је кажњавао оне који му се не свиђају. Један од примера је случај доцента др Немање Здравковића на Медицинском факултету. Доцент је постао жртва јер није у кругу обожавалаца ректора. Решењем суда доцент Здравковић је враћен на посао, а декан, иначе десна рука ректора, Предраг Чановић кажњени су преко 300.000 динара. Међутим, декан Чановић, иако је за непоштовање одлука суда казна дупло већа, одлаже и неће да врати доцента на посао. Међу снимцима са колегијума јасно се може чути став ректора – да га је баш брига ако некоме да отказ, а суд га врати после две године.

На Универзитету ради најмање десет Арсенијевића, а функције и професорке титуле су добили иако немају квалификације ректорова невенчана супруга, њен син. На Универзитету се нашло место и за ректорову куму, њену децу и мужа…

„Блиц“ је пре неколико дана објавио да је Агенција за борбу против корупције предложила разрешење Арсенијевића. Ректор је наместио новчане уговоре свом зету који је такође запослен на Универзитету. Агенција је у својој одлуци навела и да је узела у обзир однос ректора према целом случају. Он не само што није зетовљеве уговоре пријавио већ је иако зна за њих прећутао Агенцији.

One Comment

  1. Ivan каже:

    Ovi nisu normalni.

Top