Home >> Синдикат >> Скупштина ФБГ: Коначни разлаз са УСПРС

Данас су рођенданску торту ФБГ заједнички секли представници УСОШБ, ФССШБ, СПРВ, СРПС, ФБГ, „Независности“ и Панчева

Данас је одржана редовна Скупштина Форума београдских гимназија. Ова Скупштина биће запамћена из многих разлога.

Пре свега, Скупштина ФБГ је (са 26 гласова „за“ и 9 уздржаних) потврдила одлуку ГО ФБГ о изласку из УСПРС, донету 13. јуна 2011.

Затим, донета је одлука о потписивању Декларације о међусобној сарадњи и заједничком деловању са СПРВ и ФБОШ .

Упркос немогућим временским условима, одзив чланова Скупштине је био неочекивано велики, ваљда због јако добре и свеобухватне обавештености чланова Скупштине о њеној важности. У раду Скупштине учествовало је 35 чланова (од 54).

Скупштина је на крају добила и рођендански карактер и расположење, јер је ФБГ данас прославио 15 година свог постојања, што се лепо може видети и на горњој слици.

Занимљиво је да Скупштини није присуствовао и председник УСПРС Драган Матијевић. Он је уредно и са уважавањем позван да присуствује овом скупу, на коме је једна његова чланица требало да гласа о изласку из УСПРС. На Председништву УСПРС је одлучено да се он одазове позиву, али то се није догодило. Председник УСПРС ипак није дошао, а није ни акредитовао представника УСПРС у своје име. Ово је још једна у низу потврда да УСПРС не води своју политику како би требало, па чак и у симболичном смислу.

Председник ФБГ Миодраг Сокић у свом извештају о раду јасно је наговестио нову визију ФБГ, засновану на самосталности у деловању, на сарадњи и повезивању са другим синдикатима у Србији и, пре свега, на развијању синдикалног јединства у Београду.

 

 

Top