Home >> Друштво,Скандали >> СКАНДАЛ Учитељица ударила дете јер се изгубило
СКАНДАЛ Учитељица ударила дете јер се изгубило

Коментар ФБГ: Ако је веровати „Блицу“, учитељица је реаговала професионално и људски. „Шамар“ је био педагошки. С друге стране, на овом случају се види сво зло које нашем образовању наносе глобалистичке намере, а преко наших вајних психолога. Неко ће рећи да су исто педагошки шамар и злостављање????? По нашем мишљењу, дете треба да памти целог живота да се једном изгубило у Кнез Михајловој и да ју је учитељица због тога казнила. Уместо тога, оно ће памтити да је њена учитељица, због тога што ју је злостављала, приведена у полицију и (недајбоже) изгубила посао. То се зове девастација образовања.


Ученица трећег разреда Основне школе „23. октобар“ у Сремским Kарловцима А. Л. добила је шамар од своје учитељице Тамаре Недељковић након што се са једним другаром изгубила између Kалемегдана и Kнез Михаилове у Београду.

Зорица Личинар, мајка несрећне девојчице, тврди да је учитељица њену ћерку огребала по руци за шта постоји и медицинска документација у коју је „Блиц“ имао увид, те да јој је, вичући на њу, ударила и шамар насред Kнез Михаилове и то пред женом која је пронашла девојчицу.

Зорица прича да се све догодило у суботу 20. маја те да су она и супруг читав случај у понедељак пријавили полицији, зато што је, како каже, недопустиво да се један педагог тако понаша према својим ученицима.

– Никада нећу заборавити телефонски позив тог суботњег поподнева када ми се јавила непозната жена и рекла да је пронашла моју ћерку. Супруг је одмах позвао Недељковићеву и, на срећу, све је решено у року од петнаестак минута. Али, не могу да верујем какав је био епилог. Одакле учитељици право да удари моје дете и како је оно уопште могло да се изгуби – пита се Зорица.

Мајка каже да су јој ћерка и њен друг касније испричали да су били последњи у колони, а да су две учитељице са којима су ишли на екскурзију, педагог и вођа пута из једне локалне туристичке агенције, све време били на челу колоне уместо да су се распоредили како би имали потпун надзор над децом.

– Ћерка ми је рекла да су ишли са Kалемегдана у Kнез Михаилову и да су на пешачком прелазу изгубили из вида своје другаре јер их је заклонила група туриста. Махинално су продужили право у Kнез Михаилову не слутећи да су вође пута одустале од те идеје због гужве и скренуле назад ка аутобусу – објашњава Зорица.
Жена која је пронашла децу Х. Р. каже за „Блиц“ да је приметила уплакану девојчицу и дечака који јој говори да не брине и да ће све бити у реду.

izvestaj psihologa

извештај психолога

– Пришла сам и упитала их шта се десило. Рекли су ми да су се изгубили и тражила број телефона учитељице да је позовем, међутим нису знали па смо позвали мајку девојчице. Ступили смо у контакт и сачекали учитељицу. Она је почела да виче на њих и ударила је руком девојчицу по глави. Рекла сам јој да престане, да то не сме да ради и она се након тога смирила, а ја сам се поздравила са децом и отишла – прича нам Х. Р.

Мајка Зорица каже да су се одлучили да пријаве читав случај јер су од Недељковићеве очекивали барем конструктиван разговор и објашњење за инцидент, али да је она била врло непријатна и да је кривицу пребацивала на децу.

Школа нема ништа с тим јер ми нисмо организовали екскурзију. Тај пут су организовали родитељи у сарадњи са учитељицама, ван школског плана и програма. Немам права да испитујем шта неко ради ван школе Горан Маравић, директор ОШ „23. октобар“
Директор школе „23. октобар“ Горан Маравић каже да су примили пријаву против учитељице и да ће она бити разматрана на седници школског одбора 1. јуна.

– Ипак, школа нема ништа с тим јер ми нисмо организовали екскурзију. Тај пут су организовали родитељи у сарадњи са учитељицама, ван школског плана и програма. Ја немам право да испитујем шта неко ради ван школе и ван радног времена. Јако је ружно ако се то заиста десило, али ја ту не могу ништа. Видећемо шта ће одлучити школски одбор и полиција – рекао нам је Маравић.

Учитељица: Реаговала сам као мајка, добила је педагошки додир по лицу

Учитељица Тамара Недељковић нам је потврдила целу причу и рекла да је била избезумљена потрагом за децом те да је реаговала и у афекту.

– Махинално сам повукла за руку А. Л. да је загрлим. И јесте, добила је педагошки додир по лицу. Ја сматрам да сам реаговала родитељски, као строга мајка. Ја волим ту девојчицу, она је добра, одговорна, вредна и савесна и не знам шта јој је сада било па да се изгуби – рекла нам је Недељковић.

Учитељица је јуче саслушана у полицијској станици у Сремским Kарловцима по пријави родитеља, а након саслушања и других просветара који су били на екскурзији, полиција треба да одлучи да ли ће по службеној дужности против ње поднети кривичну пријаву.

(Блиц)

One Comment

  1. Марија каже:

    Ovaj slučaj me potresao. Ja sam prosvetni radnik. Voditi decu na ekskurziju je velika odgovornost koju niko nemože do kraja da razume ko nije u tome ali ako se za to odlučiš onda imaš strašnu odgovornost. Zbog svega toga sve više nastavnika ipak ne vode decu na ekskurzije.Znam da je učiteljica doživela stres, ne bila joj u koži ali stres su takođe doživela i deca.Greška jeste što nije niko od odraslih bio na kraju kolone.To se nije smelo dogoditi i to je ono što je neoprostivo.Sada svi imaju strašne traume.Pomešana su mi osećanja, ljutim se na koleginicu što nije bila dovoljno odgovorna , a onda mi bude i žao.Decu posebno žalim i ne mogu da zamislim kroz šta prolaze one male nežne duše.Tu bi trebali da se umešaju psiholozi kako bi deca sve to prebrodila što lakše. Na kraju bi replicirala onima koji pljuju po prosvetnim radnicimai, omalovažavaju nas. Da li se neko od tih persona oglasila da pohvali profesore sa toliko osvojenih nagrada na raznim takmičenjima. Odkuda dragi moji, svi vi koji sve prosvetare stavljate u isti koš postadoste tako uspešni, elitni, ako su vas učili, kako vi kažete, najlošiji đaci iz gimnazije.

Top