Home >> Друштво >> Синиша Мали „одлучио“

Синиша Мали „одлучио“

Мали: Неће бити затварања ни пресељења школа

 

Упорне молбе родитеља, нарочито осмолетки „Стари град” и „Ђуро Стругар”, да се ad hoc не прекраја постојећа мрежа школа у Београду, да се оптимизација система уради поступно и да о томе благовремено и званично буду информисани ђаци, наставници, јавност… после неколико месеци неизвесности напокон су услишене.

Градоначелник Синиша Мали изјавио је да „неће бити донете никакве одлуке које се тичу прекрајања постојеће мреже предшколских установа и основних школа у овој школској години”. Ако ћемо прецизно, то значи до краја овог месеца, јер се школска 2015/16. завршава 31. августа.

Гашења ни пресељења школа неће бити да се не би реметиле устаљене навике ђака и њихових родитеља непосредно пред почетак нове школске године, рекао је градоначелник Танјугу. Појаснио је и да ће после избора новог министра просвете надлежни из градске просветне власти у сарадњи са ресорним министарством анализирати резултате студије о мрежи предшколских установа и основних школа у престоници да би пронашли најбоље решење за њену оптимизацију.

– Не желимо да доносимо преурањене одлуке, већ да заједно са министарством приступимо озбиљно и студиозно овом проблему и донесемо рационална решења водећи рачуна о свој деци – казао је градоначелник.

Објаснио је да циљ надлежних у граду јесте да се повећа ефикасност образовних установа, да ђаци и родитељи буду задовољни, као и да се отворе нова места за малишане у предшколским установама, али да град то не може да уради сам. Урадиће то у сарадњи са републичким просветним врхом, напоменуо је Мали, обећавши да ће родитељи бити благовремено обавештени о рационализацији школске мреже.

Top