Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Синдикати: Прво технолошки вишкови, па све друго!

  • Форум
  • Коментари су искључени на Синдикати: Прво технолошки вишкови, па све друго!

 

Синдикати: Прво технолошки вишкови, па све друго!

 

У Министарству просвете скоро свакодневно трају преговори између синдиката просвете и представника Владе РС и министарстава. Тренутно се ради на одредбама будућег Посебног колективног уговора. У исто време, ради се и на изменама Закона о основама система образовања и васпитања. Када је у питању Закон, синдикати просвете посебно инсистирају на заштити технолошких вишкова и рационализацији система образовања. Из тог разлога, сви синдикати су против намере министра просвете да питање квалитета образовања решава искључиво конкурсима!

 

Брајковић: Штрајк просветара се наставља

 

„Бета“:

Председник Синдиката запослених у просвети Слободан Брајковић изјавио је данас да се протест просветних радника наставља и да просветари неће одустати од увођења платних разреда.

„Почели смо рад на колективном уговору. Најгора је сарадња са министарством финансијама које би да нам укине неке бенефите које смо имали и зато смо им упутили допис да поштују Закон о раду”, казао је Брајковић агенцији Бета.

Он је казао да ће разговори бити настављени.

„Састанак је заказан за сутра у 10 часова. Састанку ће присуствовати представници Министарства просвете, Министарства и финансија, као и локалне самоуправе”, казао је Брајковић.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић изјавио је данас да страјк просветних радника треба да буде окончан одмах и оценио да је за решавање проблема у просвети неопходно формирање тела са представницима наставника и директора школа, а не само синдикатима.

Top