Home >> Друштво >> Синдикати: Продаје се Железничко-техничка школа

  • Форум
  • Коментари су искључени на Синдикати: Продаје се Железничко-техничка школа
Синдикати: Продаје се Железничко-техничка школа

„Н1“:


Да ли ће запослени, заједно са ученицима, бити подстанари по београдским школама које имају слободног простора?

Унија синдиката просветних синдиката упутила је отворено писмо министру просвете Младену Шарчевићу у којем га упозорава да је Комора извршитеља Србије објавила оглас о јавној продаји Железничко-техничке школе у Београду 24. јануара.

Информацију да је јавна продаја заказана за среду 24. јануар, запослени у школи су сазнали у недељу 21. јануара 2018. године и то неформалним путем.

„Немамо намеру да улазимо у проблематику зашто се зграда Железничко-техничке школе у Београду и даље води као власништво Железница Србије АД и зашто надлежни нису предузели потребне радње да се то промени, јер ћете их то питати ви“, наводи се у писму.

„Нас и 75 запослених у Железничко-техничкој школи у Београду интересујуе ако зграда Железничко-техничке школе у Београду буде продата, где ће се потом одвијати настава? Да ли ће запослени, заједно са ученицима, бити подстанари по београдским школама које имају слободног простора“, наводи се у писму министру просвете.

Унија је навела да се нада да се неће дозволити да се у Србији деси да, како народ каже, школа „оде на добош“ и да на месту једне школе никне тржни центар. „Ако се то деси, то је почетак краја српског образовања“, указују у синдикату.


„РТС“:


Шарчевић: Не продаје се зграда школе, у питању је грешка

Вест да је за сутра заказана продаја Железничке техничке школе у Београду многе је изненадила, јер би то била прва школа у Србији која се продаје и то због неизмиреног дуга њеног власника – “Железница Србије” према својим радницима.

Министар просвете Младен Шарчевић је рекао да је неко направио превид током поделе Железнице на четири компаније.

“Нас је Правобранилаштво известило одмах, ми смо јуче уложили приговор како се то не би десило јер је рок до 24. јануара. Разговарао сам са управом Железница, и данас су моје колеге разговарале са министарком Михајловић”, рекао је Шарчевић.

Наводи да је некада радио у том комплексу и да зна како изгледа – ту је средња, висока железничка школа, дом ученика, студентски дом и био је Стандард за железничаре.

“У сваком случају неће школа ићи из свог простора јер држави треба тај кадар и, друго, некаква грешка која је настала у тој имовини ће се исправити”, поручио је Шарчевић.

Top