Home >> Синдикат >> Синдикати на Светосавском пријему у Старом двору

Милорад Антић, Миодраг Сокић, Љиљана Јовчић, Томислав Живановић и Ружица Тодић

На традиционалном Свечаном пријему поводом школске славе Светог Саве, у Свечаној сали Старог двора окупили су се у петак многе званице из Министарства просвете, Школске управе Београд, Секретаријата за образовање и дечју заштиту, као и директори школа, представници београдских синдиката и многи други. Домаћин је био Секретаријат за образовање и дечју заштиту, а званице су поздравили градоначелник Драган Ђилас и секретарка Секретаријата Љиљана Јовчић.

Сви на окупу

 

Београдски синдикати су се одазвали позиву и у јако пријатној атмосфери завршили једну сезону преговора, како са Школском управом Београд, тако и са Секретаријатом.

Време ће проценити колико су наши преговори са градским властима били успешни. Не можемо се посебно похвалити, али је сигурно да су направљени неки помаци: листе вишкова су дале добре резултате, о БусПлусу се и даље преговара, имамо обећање да ће начин рада инспекција и појединих инспектора  бити надзирани и поправљени, јубиларне награде ће бити исплаћене за пар дана, и т.д.

Задовољни?

 

Наравно, нема говора о задовољству, јер увек постоји наша уздржаност по питању обећања која нам се дају.

Ипак, највеће постигнуће за београдске синдикате просвете је слога и међусобно уважавање. Ако се оваква сарадња настави, идућа година ће за Београд бити много „берићетнија“ него претходна.

5Comments

 1. Милан каже:

  Далеко било да завидим… Срећан сам што је тако… Код мене је далеко лошије… Избегава се да се изврше обавезе из ПКУ и то како од стране директора, тако и од стране Школске управе, па се може догодити да преиспитамо своју улогу у утврђивању саме листе и то како у школама, тако и на нивоу ШУ…На срећу, једини смо у нашој ШУ, па се не може догодити да нам неки други синдикат „поквари“ бојкот… Видећемо, о том- потом!Него, веома сам изненађен што се на овом сајту није нашло ни једно словце о бојкоту екстерне евалуације и Резолуцији која је усвојена у Равном Гају… Ја разумем анимозитет према Унији (сада већ мржњу-рекао бих), али, оно што смо тамо говорили, тиче се уопште образовања, свих нормалних синдиката и одбране достојанства професије од псеудостручњака…

  • гром каже:

   Нашло би се да прихватају да је баш то тако како унија каже! мисле другачије по том питању, за које се може и питати да ли је примарно синдикално!
   Знаш! док сам гладан и не примећујем, не осећам… или се мисли да је материјални положај просветара довољно квалитетан да се разговара о …. или се наседа на игру власти!? Одговор претпостављам али ме неће задовољити! А ваљда…

 2. Prometej каже:

  „Jos se pregovara o Bus plusu“…Izgleda da ce pre Dacic i Taci da se dogovore…

 3. Милан каже:

  „Листе вишкова су дале добре резултате“- хоћете ли да ми ово преведете на српски? Какве резултате? Да ли је у Београду другачије него у другим срединама? Код мене су те листе једна туга!

  • admin каже:

   Превод на српски: Е, код нас нису баш таква туга, само троје колега у Београду су потпуно изгубила посао (нормално, и даље примају пуну плату), а многи су делимично преузети у складу са ПКУ, листа је са око 1200 спала на око 350 вишкова, остали су пребачени у друге школе, тако да је закључак СВИХ БЕОГРАДСКИХ СИНДИКАТА ПРОСВЕТЕ да је ситуација далеко боља него прошле године. Са Школском управом имамо редовне састанке и решавамо један по један проблем. Из овога, а и из постављеног питања, могу претпоставити да је у Београду другачије него у другим срединама. Друго је питање да ли нам неко жели исто или другачије, боље или лошије, да ли нам неко други завиди, или нам неко трећи оспорава право да се похвалимо, барем малкице?

Top