Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Синдикати Београда: Појачати штрајк!

Данашњем скупу СРПС-а у београдском Дому синдиката присуствовало је преко 100 представника београдских школа, чланица Форума београдских гимназија, Форума средњих стручних школа Београда и Синдиката образовања Београда.

 

 

 

 

2Comments

 1. ljelja каже:

  Dobro ste se setili! Samo tako strajk moze da uspe.Ako Beograd masovno strajkuje…Inace nista od svega~

 2. Ana каже:

  Поштовани,

  Јављам се из Крушевца. Мој синдикат је Унија. Штрајкујемо од почетка на 30 мин. АЛИ!
  Од 18. фебруара на сајту Уније није могуће поставити коментар (искључили су ту опцију, безобразни су!). Зато пишем вама овде.
  Прича се да ПКУ важи само за оне који су га потписали. Колико ја знам то је незаконито, па се надам да радите на томе да се то реши. Друго, својим очима сам видела допис из Школске управе у коме обавештавају директора да у фебруару НЕМАМО ПКУ, тако да представници синдиката немају право на надокнату за тај месец. У истом допису пише да ће неке комисије тек протумачити за кога важи потписан ПКУ. Лично мислим да је то једна врста притиска на нас штрајкаче, и надам се да се неко озбиљно бави овим проблемом. Па ваљда се ПКУ потписује за ЗАПОСЛЕНЕ у просвети а не за ЧЛАНОВЕ синдиката?! Шта ако не бих била члан ниједног, јел онда вербић треба са мном лично да позпише ПКУ који ће важити за мене!?

Top