Home >> Синдикат,Штрајк >> Синдикат „Независност“: Прекините штрајк глађу!

  • Коментари су искључени на Синдикат „Независност“: Прекините штрајк глађу!
Синдикат „Независност“: Прекините штрајк глађу!

Грански синдикат индустрије, енергије и рударства „Независност“ позвао је у уторак увече незадовољне раднике крагујевачке Заставе ИНПРО да прекину штрајк глађу

и да испуњење захтева траже кроз преговоре са ресорним министарствима.
Синдикат је у саопштењу оценио да су се након оставке директора тог предузећа и изражене спремности министарстава рада и привреде да се захтеви штрајкача реше преговорима, створили услови да се пронађе решење за коначни статус Заставе ИНПРО.

„Наставак протеста путем радикалних мера као што је штрајк глађу, може негативно утицати на погоршање здравственог стања инвалида рада, па смо из тих разлога позвали представнике ресорних министарстава и руководство локалне самоуправе да одмах почну преговоре са Штрајкачким одбором инвалида рада Застава ИНПРО“, пише у саопштењу.
У Застави ИНПРО 11. октобра, штрајк глађу почело је 28 инвалида рада, од укупно 132 запослених у том предузећу. Они штрајкују због неисплаћених зарада, противећи се најави проглашавања технолошког вишка. Радници сумњају и у малверзације руководства, а један од захтева била је и смена директора.

Иако је директор фабрике Бранко Вељовић раније данас поднео оставку на то место из, како је навео, моралних разлога, група радника са инвалидитетом наставила је штрајк глађу јер не одустаје од испуњења свих захтева. Неколико радника одустало је од штрајка глађу због тешког здравственог стања.

(Бета/Блиц)

Top