Home >> Друштво >> Скандал у Шестој: Разрешен Школски одбор!

Ево решења! Како Министарство просвете обезбеђује „несметано обављање делатности установе“:

Невиђени политички терор у Шестој београдској гимназији! Потврдила се наша бојазан. Министарство просвете је показало сву своју ефикасност, али и своје право лице: за само два дана спровело је процедуру (за коју је уобичајено да траје месецима), како би запослило свој незбринути политички кадар:

Управо смо сазнали да је стигло решење о разрешењу комплетног Школског одбора Шесте београдске гимназије!

Школски одбор Шесте је на својој седници прошле недеље за директора школе изабрао Славицу Калинић, професорку биологије у Шестој. Противкандидат јој је био Раде Зејак, садашњи в.д. директора, бивши директор Карловачке гимназије, који је преко политичких веза из Министарства просвете пре 6 месеци буквално (и у Београд и  у Шесту) „упао“ кроз прозор.

Иако је све било намонтирано да Г. Зејак буде изабран за директора, Школски одбор је тајним гласањем ипак изабрао Г-ђу Калинић. Можемо рећи да је то последица одговорности чланова Школског одбора, који су имали у виду и дугогодишњу кризу у којој се школа налази, а и процену кандидата.

Седница ШО је одржана прошлог четвртка увече. Већ у петак ујутру, директно из Министарства просвете, по налогу министра и његових сарадника из инспекцијских послова, а у сарадњи са председником Општине Звездара, Секретаријату за образовање Београда стигао је налог да се по сваку цену и на сваки начин пониште резултати избора директора у Шестој.

Инспектори су дошли у школу у понедељак, у уторак су сређивали још неке папире, а данас, у среду ујутру, стигла су решења о разрешењу Школског одбора Шесте и о несагласности министра да Славица Калинић буде директор школе, јер би њено постављење „довело у питање несметано обављање делатности установе“.

Тако је Министарство просвете, захваљујући будности и самопрегалачком раду партијских другова различитих боја, спасло Шесту београдску гимназију и њен досадашњи несметан рад од законски изабраног кандидата Славице Калинић, јер би она довела у питање несметано издавање школског простора приватницима на период од 20 година, несметано неуплаћивање новца у буџет Републике, несметано неплаћање пореза, несметано фалсификовање оцена, несметано прикривање свега наведеног од стране разних инспекција и несметано запошљавање политичких кадрова на несметана места.

2Comments

  1. Гавра каже:

    А зашто та иста професорка Келинић не објасни како њена екипа држи приватне часове ђацима школе у којој ради?
    Мислим да је то веће зло од довођења Зејака „у Београд кроз прозор“ – да је среће у Шесту београдску гимназију би требало увести ПРИНУДНУ УПРАВУ!

  2. Marija каже:

    Ti Z*j*c* kao neka posast haraju po beogradskim gimnazijama.

Top