Home >> Синдикат >> Шеста: Заједнички састанак два синдиката

 

Понедељак, 15. април

 

Шеста београдска гимназија

 

Заједнички састанак Синдиката ФБГ и Синдиката СОБ

Састанак је сазвао Синдикат ФБГ Шесте београдске гимназије. Сврха састанка је заједничка сарадња свих синдиката Шесте.

Познато је да у Шестој постоје три синдикалне организације: ФБГ (26 чланова), СОБ и СОС. Кажу да је највећи Синдикат СОС, али чак ни старијим члановима колектива није познато када се тај синдикат састао у овом веку. Тако је било и данас.

 

Два синдиката заједно

 

 

Данашњем састанку присуствовали су и Миодраг Сокић (председник ФБГ), Слободан Брајковић (СОБ) и Милорад Антић (ФССШБ), као гост. Разматрано је катастрофално руковођење директора школе и Школског одбора и последице тог руковођења по синдикате и поједине професоре у школи. Договорени су следећи заједнички потези, како би се разним незаконитим радњама у овој гимназији коначно стало на пут.

Присутни су се сложили да у Шестој неће бити добро све док њоме руководе директори доведени са стране, уз присилу Министарства просвете,  по цену увођења ванредних мера, а уствари по приватној и страначкој линији, како би се и даље заташкавале незаконите радње из „прошлих времена“.

 

Мобинг над Јованом Кнежевићем

 

Навешћемо само последњу непријатност која је режирана од стране Школске управе Београд и директора школе: часове професора математике Јована Кнежевића, само због тога што је, као председник синдиката, потписивао пријаве против школе, пуна три месеца свакодневно су посећивали психолог, педагог, директор и просветни саветник – по некад и 4 часа дневно! Просто незабележено! Повод је анонимна пријава из јуна 2012. На крају, налаз је позитиван, тј. нису нађене неправилности у раду Кнежевића.

 

 

Настављамо борбу!

 

ФБГ је до сада, само у последње време, упутио пар десетина пријава на све стране и тако ће наставити. Школска управа и Секретаријат за образовање упорно „покривају“ све незаконитости које спроводи директор школе, посебно у домену запошљавања, мобинга над члановима синдиката и незаконитих одлука и радњи од стране директора школе, које немају валидну одлуку Школског одбора.

С обзиром на чињеницу да ФБГ припада Сидикату радника у просвети Србије, проблем Шесте гимназије биће подигнут на републички ниво синдиката, а резултати ће убрзо бити видљивији.

 

Top