Home >> Образовање,Синдикат >> Семинар: Како то ради УСПРС

Коментар ФБГ: Нећемо коментарисати проблематику самог семинара. Овог пута интересују нас сами реализатори: Смиља Крнета и Славица Ђорђевић.

 

Смиља Крнета

 

Г-ђа Смиља Крнета је дуго година радила у МП. Њени правни ставови су нас много пута завили у црно, делом због њеног неспорног правничког умећа, али много више због  њене патолошке мржње према свему што се може назвати синдикатом. Њени највећи успеси у прошлој деценији су закони које је спровела, све поправљајући претходне, и изгубљени спорови у којима је заступала МП против запослених у просвети. Осведочена мрзитељка синдиката, која је  отишла у пензију уз награду од 10.000 евра отпремнине, сада тезгари по Унији СПРС и узима дебелу лову причајући члановима УСПРС која су њихова права. Толико о Г-ђи Крнети, која нас је завила у црно. Далеко јој лепа кућа, окућница и заливање цвећа.

 

Славица Ђорђевић

 

Г-ђица Славица Ђорђевић је сарађивала са свима: и са ФБГ, и са ФССШБ, и са свим другим синдикатима, и са директорима, и са општинама, и са Министарством просвете, и са политичким партијама. Она није амбивалентна личност, она је много више од тога. Тако, сада је Г-ђица Ђорђевић  секретар школе у којој ради, председник Школског одбора у другој школи (као експонент одговарајуће странке), члан разних комисија у МП, члан Републичке комисије за тумачење ПКУ, и т.д. Немамо ништа против да Г-ђица Ђорћевић буде члан више библиотека, али она је, иако никада није била наставник а све друго је,  члан председништва УСПРС, иако је једини запослени у својој матичној школи који је члан УСПРС – као појединац!  Она је успела да том синдикату (који никада није имао правну инфраструктуру) наметне правну стратегију искључења ФССШБ и његовог председника Милорада Антића из УСПРС, супротно праву, а и здравој памети, о којој и о чему ћемо вас накнадно информисати. И, док Г-ђица Славица Ђорђевић узима дебелу лову нашим колегама на семинару који организује УСПРС, причајући члановима УСПРС која су њихова права, прочитајте чланак који преносимо са сајта УСПРС. Све сâм мед и млеко:

 

СЕМИНАР У ОРГАНИЗАЦИЈИ УСПРС – УНИЈА КРУШЕВАЦ

 

 

У Центру за стручно усавршавање Крушевац је 05.03.2013. за председнике синдиката школских организација УСПРС – Унија Крушевац организован семинар на тему „Школско законодавство – основа развоја образовања и васпитања“, каталошки број 962.
Аутори: Смиља Крнета, Биљана Лајовић. Реализатори: Смиља Крнета, Славица Ђорђевић.

Општи циљеви: Унапређивање образовања и васпитања кроз познавање права, обавеза и одговорности запослених и ученика за правилну примену школског законодавства.

Специфични циљеви: Повећање правне сигурности и једнакости ученика и запослених у школи правилном применом школског законодавства; Смањивање броја и врста пропуста и грешака у пракси; Квалитетно увођење у посао приправника и боља припрема за професију; Унапређивање процеса вредновања постигнућа ученика; Оспособљавање запослених за правилно и конструктивно реаговање у ситуацијама дискриминације и насиља.

Ово је била прилика да председници синдиката провере своје знање из области школског законодавства и да на конкретним примерима науче нешто ново што ће им користити у свакодневном раду.

Извор: ИНФО УСПРС

7Comments

 1. Милан каже:

  Видим да си нешто љут на мене… Хајде, Бато, просветли ме и реци ми да и ја знам: На које шефове то мислиш? У школи у којој радим имам шефицу… Мора да је јако била бистра та вода коју ја мутим… Да пропадне УСПРС? Веома амбициозно! А да ти откријем тајну… У синдикату немам шефа!

  • admin каже:

   Нисам рекао да пропадне УСПРС, него да пропадне са пројектом отимачине Београда „на кварно“.

 2. nastavnik каже:

  G-dine Sokicu vi ste malo ljubomorni. G-dja S.Djordjevic jeste prodavac magli ali zna da uzima pare.

 3. Милан каже:

  Решио Бата да се свађа са Унијом, па то ти је… Само џаба, и за свађу је потребно двоје…Мени некако више одговара да се свађам са министарством просвете, мало сам их поткачио са пројектима (ја малициозна незналица…) сада прелазимо на инклузију… Поздрављам синдикалце свих боја и опредељења, зна се ко нам је противник!Синдикалци сигурно нису!

  • admin каже:

   Кажи Милане то својим шефовима, немој мени! Бата није решио да се свађа са УСПРС (та прича је завршена на обострано задовољство), него је Бата решио да УСПРС пропадне са својим пројектом отимачине Београда „на кварно“. У овој свађи постоје двоје, само тај други мудро ћути, а експонира тебе да мутиш воду, што ти изванредно радиш. А кад причаш о министрима, немој мени..

 4. гром каже:

  Па ако су чланови задовољни, што бих ја ту сад нешто…
  Унија ништа није боља нит гора од других који су себи налепили етикету репрезентативан, а репрезентативни су нас и довели довде!
  О Смиљи Крнети говорити је безразложно трошење пиксела, а ову другу, Богу фала, нисам ни упознао! А и ова првница коју знам, сасвим ми је доста!
  Само, питам се нешто: јели је једини посао синдиката надмуд(р)ивање! Чему, доказивање да си гори!? па да је било ко у питању!

Top