Home >> Синдикат >> Седма бг гимназија: Једнодневна обустава рада

  • Форум
  • Коментари су искључени на Седма бг гимназија: Једнодневна обустава рада

Једнодневна обустава рада у Седмој београдској гимназији

 Поводом свирепог напада на Гордану Фржовић, профеорку Седме београдске гимназије, запослени у овој школи одлучили су се на једнодневну обуставу рада како би својој колегиници пружили моралну подршку и указали на проблем неучествовања Министарства просвете и науке у решавању овог и сличних случајева.

Професори Седме београдске гимназије данас су отказали наставу како би пружили подршку колегиници Гордани Фржовић и скренули пажњу јавности на алармантан положај запослених у просвети. Сви запослени окупили су се у школи и провели радни дан са колегиницом Фржовић. Часови који нису одржани због прекида наставе биће адекватно надокнађени кроз радну суботу.

Гордана Фржовић, професорка физике у Седмој београдској гимназији, нападнута је прошлог четвртка, 28. oктобра, при повратку са посла. Захваљујући брзој реакцији Министарства унутрашних послова, приведено је неколико осумњичених чиме је делом надомештена душевна бол нанета Гордани Фржовић. Запослени ове школе очекивали су адекватну реакцију Министарства просвете и науке која је и овим приликом изостала.

Насиље над просветним радницима постаје проблем са којим се професори широм Србије готово свакодневно суочавају, а за који тренутно не постоји никакво решење Министарства просвете и науке.

Како случај наше колегинице Гордане Фржовић не би прерастао само у причу која је на тренутак побудила пажњу нације и за неколико недеља прешла у заборав, професори ове гимназије одлучили су се на овај корак.

 

Колектив Седме београдске гимназије

Top