Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Састанак школских синдиката СРПС Београда

 

У уторак 24. фебруара у Београду ће се одржати скуп свих председника школских синдиката СРПС-а са територије Београда. Питаћемо наше колеге шта и како даље, Руководство СРПС је у овом штрајку ослушкивало расположење свог чланства, али овај скуп ће бити прилика да се школски синдикати изјасне о даљим корацима свог руководства.

 

7Comments

 1. Vesna, prof. каже:

  Ministarstvu prosvete – vratite nam pare za minuli rad, INACE ODOSE GLAVE

 2. Prometej каже:

  Ne mogu da se otmem utisku da je neko od sindikalista dobro podmazan da ne talasa mnogo o bus-plusu. Neverovatno je da je prilikom sastavljanja PKU-a, ponovo napravljena ista greska u clanu. To nije slucajno. U BG ima 20000 prosvetnih radnika, a to je automatski vec 20000 pretplatnih karata. Od prvobitne ratoborne retorike, pretnje tuzbama, protestima, dosli smo do toga da novac za prevoz vise niko ni ne pominje i da se u novom PKU „namerno“ pravi novi prostor za tumacenje kako gradskim vlastima odgovara. Podseticu da su sindikati zdravstva vrlo burno reagovali pri samoj najavi Vesica da bi i u zdravstvu moglo da se uvede obaveza bus plusa. Sindikati prosvete su zacutali i ostavili zaposlenima da se sami bore protiv vetrenjaca, u jednom vrzinom kolu besmislenog prosvetnog sistema. Dakle, sve druge javne sluzbe mogu da dobijaju novac, pa da sami odlucuju o nacinu dolaska na posao, a profesoru je „zabranjeno“ da dodje svojim automobilom jer je to luksuz koji ne prilici nekome ko je na rubu prosjackog stapa i poslednja rupa na svirali drustva i drzave!!!

 3. jelena каже:

  MA KAKAV SASTANAK , NIJE ISPUNJEN NIJEDAN ZAHTEV , STA IMA DA SE DOGOVARAMO. SLAZEM SE DA TREBA ISKLJUCITI ILI PROMENITI PREDSEDNIKE SINDIKATA U SKOLAMA KOJE NISU STRAJKOVALE I OSNAZITI STRAJK U BEOGRADU. INTERESUJE ME KOJE GIMNAZIJE U BG STRAJKUJU?

 4. Prometej каже:

  Da li ce zaposleni u prosveti, po tom novom, famoznom PKU, moci da dobijaju novac za prevoz, umesto ucene bus-plusom? Zasto smo tako diskriminisani u odnosu na ostale sluzbe, da li nam novi PKU donosi nesto po tom pitanju? Mislim da, pored mnogih gorucih problema, to zanima mnoge zaposlene!!! Da li ce Forum gimnazija preduzeti nesto da se ispravi ta nepravda?

  • Biljana Šomođa каже:

   Novac umesto bus plusa može se dobiti jedino tužbom. Tužiš školu kao ja i to je to. Kome treba dobar advokat, rado ću preporučiti.
   A novi PKU je po tom pitanju sličan starom. Može da se tumači po potrebi.

 5. разочарана синдикалка каже:

  Од њих на срећу, ништа не зависи! Губите време а и чланство. У мојој школи, (у Београду) ни један дан нису били у штрајку.За шта нх треба питати? Поданици директора, срамоте и просвету и синдикат! Искључите их из својих редова, осим уколико Вам није само чланарина важна.

Top