Home >> Синдикат >> Састанак министра са синдикатима просвете
Састанак министра са синдикатима просвете

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је у петак са представницима репрезентативних синдиката просвете

У петак су репрезентативни синдикати просвете разговарали са министром просвете Младеном Шарчевићем о испуњавању Споразума о решавању спорних питања.

Састанак је протекао у коректној дискусији и анализи свих актуелних проблема у основном и средњем образовању који тиште синдикате.

Закључак састанка је да је крајње време да се нагомилани проблеми почну решавати. Синдикати су министру предочили да више немају много стрпљења за одуговлачење.

Синдикати су, између осталог, тражили исплату закинутих накнада за годишње одморе у 2014. и 2013. години, корекцију коефицијената по свим степенима стручности и накнаде за уношење података у информациони систем Доситеј.

По питању одредби из Споразума, синдикати су инсистирали на испуњењу одредбе које се односе на награде и помоћ запосленима у просвети, као и на платне разреде. Договорили су се са министром да се до 3. марта одржи састанак с министарком државне управе и локалне самоуправе Аном Брнабић, јер је то управо министарство које је задужено за платне разреде.

Синдикати ће и даље преговарати о сету закона у просвети који би требало да уђу у процедуру у Скупштини Србије у мају или јуну ове године.

ФБГ

3Comments

  1. Bane каже:

    Počinje predizborna kampanja i svi razgovori sa ministrom su gubljenje vremena.Sindikati su zakasnili sa štrajkom .Sada moraju da sačekaju novu školsku godinu.

  2. Božović Vladan каже:

    Da li neko zna šta je bilo sa zločinačkim članom 148 u nacrtu ZOSOV-a.
    Ako su sindikati prešli preko tog člana, to znači da su Šarčevići plaćenici koji rade u interesu države, umesto u interesu prosvetnih radnika.

Top