Home >> Саопштења >> Шарчевићева изјава неодмерена

Шарчевићева изјава неодмерена

Форум београдских гимназија сматра данашњу изјаву министра Шарчевића, којом најављује кажњавање директора гимназије у Чачку и основне школе из Београда, исхитреном и неприлагођеном околностима у којима се налазимо.

 Премда уверени да је данашња изјава министра Шарчевића резултат напетости и притиска под  којим се целокупно друштво налази после појаве вируса ковид 19, сматрамо да најавом кажњавања директора наведених школа министар не доприноси смиривању ситуације већ напратив додатно подиже тензије.

      Убеђени смо да потези наших колега нису били мотивисани жељом да се прекрше процедуре, већ да се хитро реагује сходно ситуацији у којој се налазимо. Најзад, желимо да нагласимо да за безбедност, сигурност и здравље ученика нису одговорни ни министар, ни школски одбори већ директори школа.

Због свега наведеног сматрамо да су у овом случају директори гимназије у Чачку и основне школе у Београду поступили по савести, свесни да ће могућим кршењем процедура, за које министар сада најављује санкције, заштити пре свега интерес својих ученика.

Top