Home >> Друштво,Штрајк >> Шарчевић: Тражи се решење за наставнике који штрајкују

  • Форум
  • Коментари су искључени на Шарчевић: Тражи се решење за наставнике који штрајкују
Шарчевић: Тражи се решење за наставнике који штрајкују

Троје наставника започело је данас штрајк глађу испред Владе Србије, због, како кажу, неправедно одузетих лиценци, а министар просвете каже да се тражи решење за њихов проблем.

„Позвали смо их у Министарство на разговор. Правна служба ће сагледати њихове случајеве“, рекао је министар Младен Шарчевић новинарима у Београду.

dis

Он је истакао, међутим, да таквих примера има још, а да су они наслеђени из претходног периода.

„То су репови које смо затекли. Нова законска решења другачије ће регулисати ту област“, појаснио је министар и додао да ће бити привременог одузимања лиценци, па тек онда трајно.

Министар је додао да се не сме заборавити и да се мора постављати питање да ли су наставници урадили оно за шта их оптужују, јер се лиценца по важећем закону губи ако неко удари дете у школи.

„Нема потребе да будемо благонаклони према некоме ко каже да ће да се самоспали“, нагласио је министар и додао да просветни радници стално треба да имају на уму шта не смеју да чине.

Нови закон који ће регулисати област издавања и одузимања лиценци наставника за рад је, како каже, у процедури и у току је његово уобличавање пред јавну расправу.

(Танјуг)

Top