Home >> ПКУ,Синдикат >> Шарчевић разговарао са представницима синдиката просвете

  • Коментари су искључени на Шарчевић разговарао са представницима синдиката просвете
Шарчевић разговарао са представницима синдиката просвете

Синдикати и министар просвете разговарали о платама и наградама

Министар просвете Младен Шарчевић разговарао је данас с представницима четири репрезентативна синдиката, Синдикатом образовања Србије, Унијом синдиката просветних радника Србије, Гранским синдикатом просветних радника Србије „Независност“ и Синдикатом радника у просвети Србије.

Представници синдиката упознали су министра са захтевима запослених у просвети који се пре свега односе на повећање плата и исплату новогодишњих награда.

Министар је поручио синдикатима да је увек спреман за дијалог и договор, али да се морају уважавати могућности државе.

– Повећање од 6 одсто је максимално што смо у овом тренутну могли, а да истовремено веће зараде добију и запослени у науци и ученичком и студентском стандарду. Просвета је сада добила више од свих осталих сектора и тако ће бити и приликом сваког наредног повећања, јер образовање је један од приоритета Владе – рекао је министар Шарчевић.

Саговорници су се сагласили да Србија има гломазан образовни систем који финансије не могу да прате и да су неопходне свеобухватне реформе:

– Заједнички рад на збрињавању технолошких вишкова показао је да можемо да сарађујемо веома ефикасно – закључио је министар, истакавши да он није само представник Владе, већ и представник запослених у образовању. Шарчевић је позвао представнике синдиката да се активно укључе у процес реформе образовања, пре свега у процес доношења нових законских прописа.

(Данас)

 

Top