Home >> Синдикат,Штрајк >> Шарчевић просветарима: Не видим разлог за штрајк!

  • Коментари су искључени на Шарчевић просветарима: Не видим разлог за штрајк!
Шарчевић просветарима: Не видим разлог за штрајк!

Министарство просвете: Имате повећање веће од војске, полиције, здравства

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да не види разлоге за штрајк просветара јер ће они добити највеће повећање плата од 6,5 одсто.

Министар је позвао све представнике синдиката у просвети на радни састанак у понедељак, где би се разговарало о проблему технолошких вишкова, али и поручио да су им врата тог министарства увек отворена.

Шарчевић је прецизирао да ће просветари добити веће повећање од полиције, војске и запослених у здравству. – Да ли је просвета требало одмах да дође на 12 одсто, како траже поједини синдикати, не знам, не водим ја ту политику. Мислим да то не би било фер – рекао је Шарчевић новинарима у Београду.

Он је додао да ће се и тај проценат сустићи наредним повећањима, те да просветари то добро знају, али да синдикати, како је рекао, имају потребу да се огласе и на тај начин обавесте чланство да постоје.

– Питање је да ли су сви репрезентативни, да ли сви добијају онај додатак који су себи обезбедили, да ли има лажне запослености, ја имам хиљаду других питања за укупну јавност –  нагласио је министар.

Подсетио је да је по доласку на министарску позицију све синдикате позвао на сарадњу, те да су формирани заједнички тимови који се баве технолошким вишковима.Не може, казао је, да неко тек тако изађе и каже да ништа није предузето.

– Ми смо пре два дана послали централну комисију у Лесковац и целу област смо пречешљали. Тамо где постоје сумње обавезни су да министарству доставе податке – закључио је Шарчевић.

(Танјуг/Курир)

Top