Home >> Друштво >> Шарчевић: Недопустиво насилничко понашање ученика
Шарчевић: Недопустиво насилничко понашање ученика

Пуна подршка за нападнуту наставницу Техничке школе

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић пружио је пуну подршку наставници Весни Радић из Техничке школе у Младеновцу, коју је за катедром ошамарио шеснаестогодишњи ученик и најавио нулту толеранцију за насиље у школама.

Министар је осудио насилничко понашање ученика и нагласио да су овакве ситуације недопустиве, саопштено је из ресорног министарства. Он је најавио озбиљније и оштрије санкције за свако кршење правила понашања у школама.

– Радимо на новом Закону о основама система образовања и васпитања, којим ћемо увести драстичније мере за непримерено понашање у школама. Овакве случајеве нећемо третирати као обичне прекршаје, већ као, малтене, напад на службено лице – нагласио је министар Шарчевић, додајући да овакви инциденти не смеју да се догађају.

Према његовим речима, у рад на новим законским решењима биће укључена и друга надлежна министарства, како би санкције за насилничко понашање ученика у школи сносили и њихови родитељи или старатељи.

– Имаћемо нулту толеранцију за насиље у школама – закључио је министар.

Ђак младеновачке Техничке школе В.П. који је физички напао наставницу насред часа исписао се из школе, па неће бити дисциплинског поступка, а надлежни би морали да реагују за озбиљнију пријаву од школске.

(Блиц)

One Comment

  1. gabrijela каже:

    A sta bi resio disciplinski postupak? Ucenik je ugrozio neciju sigurnost i slobodu. To sto je ispisan nista ne znaci. U trenutku kad je osamario svoju profesorku bio je ucenik skole. I profesorka i skola treba da podnesu krivicnu prijavu protiv roditelja ucenika jer je svako nasilje u skoli zabranjeno. Pa nek odgovaraju za narusavanje ugleda skole i ugrozavanje nastavnika. Porodici treba dodeliti jos nekog strucnog staratelja i ucenika obavezati na vanredno zavrsavanje skole, pri cemu mu je samo status vanredan a ucenje stalno i obavezno.
    Sto se ministra tice, jos nam nije rekao ko su ljudi koji prepravljaju Zakon o prosveti.

Top