Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Саопштење СРПС

mmmm

Кривица за евентуалне протесте и штрајк лежи једино на Влади Републике Србије!

 

…Из свега доле реченог, Синдикат радника у просвети Србије инсистира на хитној реализацији свих тачака Споразума. Појачаћемо рад на терену, обилазити школе, организовати трибине и конференције у циљу припреме радикалнијих мера синдикалног деловања. СРПС позива и остале синдикате да нам се прикључе у борби за заштиту права запослених у образовању која проистичу из закона, Посебног колективног уговора и Споразума о условима окончања претходног штрајка. Ако Влада Србије не поштује оно што је сама потписала, онда ми морамо пронаћи начин и модалитет притиска како би их на то натерали. Сигурно је да за тако нешто имамо довољно снаге и воље.

Прво окупљање ће се догодити у среду 23. септембра, када ће СРПС одржати јавну трибину, на којој ће гости бити и представници Министарства просвете и Школске управе Београд.

Још једном, не тражимо ништа осим онога што је већ потписано и договорено са надлежнима. Ако се то не реализује, кривица за протесте и евентуални штрајк лежи једино на Влади Републике Србије!

 

saop1

saop2

Top