Home >> Синдикат >> Саопштење ФБГ о стању у СРПС

Саопштење ФБГ о стању у СРПС

Саопштење

Форум београдских гимназија позива на смиривање ситуације у Синдикату радника у просвети Србије

Форум београдских гимназија апелује на све чланице СРПС-а да се окрену синдикалним питањима, чланству и проблемима које тиште запослене у просвети. Претходних месец дана смо сведоци беспоштедне борбе, али не за права радника, што би било у синдикалном духу, већ за личне и групне интересе. Оваквим понашањем појединци угрожавају синдикално заједништво, а појединачне интересе стављају изнад општих, што је супротно свим синдикалним принципима.

Форум београдских гимназија позива све чланице СРПС-а да уместо популистичког деловања у јавности све проблеме решавају тамо где и треба да се решавају, односно у оквиру синдиката и осуђујемо све иступе у јавности који на било који начин омаловажавају, дискриминишу и вређају друга лица, ма од чијег пера потекла.

Током претходних месец дана јавност је у више наврата обавештавана о „нелегитимној“ и „нелегалној“ седници Репбуличког Одбора СРПС-а, а да смо сви сведоци да ниједним правним актом није оспорена њена легитимност и легалитет. С тим у вези сваки даљи иступ појединаца и група у овом правцу Форум ће сматрати чистим популистичким деловањем, које може представљати легитиман начин борбе за синдикално чланство, али свакако не и етички.

Као што је већ широј јавности и познато, ФБГ није заузео став о подршци ни једној ни другој страни јер сматра да за тим нема ни потребе у овом тренутку. Свој став у погледу избора председника СРПС-а изнеће тамо где очекујемо да то и други ураде, односно на Конгресу, који је предвиђен за март 2018. године.

11. децембар 2017

Александар Марковпредседник

Top