Home >> Друштво >> Самоубиство: Дом ученика у Нишу

Dom-ucenika-srednjih-skola-u-Nisu-smena-direktorke

 

После низа афера смењена директорка Дома ученика у Нишу

 

Педагошко веће предложило Министарству просвете да се за новог руководиоца именује Бојан Милошевић.

 
На ванредној седници Управног одбора Дома ученика средњих школа у Нишу дужности директора разрешена је Сандра Поповић, која је на челу установе била неколико последњих месеци. Чланови УО на истој седници прихватили су иницијативу Педагошког већа овог дома да се Министарству просвете за новог руководиоца предложи Бојан Милошевић, дугогодишњи радник ове установе.

Смена на челу Дома ученика средњих школа, који је интернатског карактера збрињава ђаке из целе Србије слабијег материјалног стања, а који се школују у Нишу, уследила је после бројних афера у овој установи које су, сумња се, за последицу имале, поред свега осталог, и трагичну смрт васпитачице Татјане Лужанин, која је пре неколико дана извршила самоубиство. И овај трагичан догађај, али у кратком временском периоду и већина других афера, као и поремећени међуљудски односи иду на терет смењене директорке Сандре Поповић, која је на дужност постављена иако дотле није радила ни у једној сличној установи – двадесетак година била је референт у Пореској управи Србије.

Одлука да ли ће бити прихваћена иницијатива Педагошког већа да се за новог директора постави Бојан Милошевић, или не, биће највероватније донета, речено нам је, већ првих дана наредне седмице у Министарству просвете Србије које је због лоше ситуације у дому наложило пред сам Божић ванредни инспекцијски надзор.

Top