Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Само заједно можемо успети!

 

 

Поштоване колеге!

 

Овај штрајк просветних радника почиње сутра. По ко зна који пут, на раскрсници смо наде и разочарања. Пред синдикатима просвете је велика одговорност. Синдикати би требало да вам дају наду, али је чињеница да смо вам често приређивали и разочарања, па је ово за нас посебна обавеза.

 

Сви су синдикати јединствени!

 

Овај штрајк се по нечему битно разликује од свих претходних. Први пут су сви синдикати просвете јединствени. Бар до сада, а мислимо да ћемо у томе и успети до краја. Ово истичемо јер овај испит заједништва који сада полажемо, можда нећемо положити. Зато апелујемо  на вас, наше чланство, да нам својим поверењем помогнете да сви заједно успемо у спашавању српског школства.

У Србији има око 112.000 запослених у основним и средњим школама, које ће (или неће) изнети овај штрајк. Неки од вас нису у синдикату, али огромна већина јесте. Сада није важно пребројавање чланства, важно је да су сви синдикати просвете по први пут  заједно.

Сада је на вама да спроведете заједништво које су руководиоци четири синдиката просвете постигли. Само заједно можемо успети!

One Comment

  1. DFG каже:

    ima li informacija koje gimnazije strajkuju a koje ne

Top