Home >> Образовање >> Сајам нових технологија у образовању од 9. до 11. фебруара

  • Коментари су искључени на Сајам нових технологија у образовању од 9. до 11. фебруара
Сајам нових технологија у образовању од 9. до 11. фебруара

У Палати Србија ће се састати десет министара образовања источне Европе и централне Азије

Од  9. до 11. фебруара у Белекспо центру у Београду биће одржан највећи међународни сајам о иновацијама у настави у овом делу света, под називом „Нове технологије у образовању”. Конференцију организују Британски савет, Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Србије, министарства просвете и трговине, Британска амбасада у Београду, Центар за промоцију науке, Привредна комора Србије и бројне компаније из земље и света.

Конференција се организују по четврти пут, а како кажу у Британском савету, за учешће се до сада пријавило више од 6.500 учитеља, наставника, универзитетских професора, директора школа, родитеља, као и представника привредног и невладиног сектора.

Током три дана посетиоци ће моћи да чују више од 180 предавача из Србије, земаља региона и Велике Британије који ће са њима поделити своја практична искуства из ове области. Паралелно са конференцијским програмом, више од 40 образовних институција и произвођача савремене технологије намењене образовању из Србије, региона и Велике Британије, представиће своју визију тога како треба да изгледа учионица будућности.

Посетиоци сајма ће моћи да сазнају како деца могу да постану мали програмери, да виде како функционише дигитални буквар, испробају интерактивну таблу, провере да ли је процес учења делотворнији када је у учионици робот и увере се да 3Д штампач не мора да буде ствар научне фантастике.

Посебан део сајамског програма чиниће и „ИКТ радионица” у којој ће наставници имати прилику да испробају неке од најновијих технолошких решења, као што је „Бибот” који је увео револуцију у учионице широм света.

Паралелно са конференцијом и сајмом, биће одржан и састанак министара образовања и других званичника из ове области из 10 земаља источне Европе и централне Азије. Они ће у оквиру посебног састанака у Палати Србија разговарати о потребним системским решењима како би нове технологије постале део образовног процеса.

(Политика)

 

Top