Home >> Саопштења >> Сачувати углед XII београдске гимназије
Сачувати углед XII београдске гимназије

Форум београдских гимназије позива министра просвете, науке и технолошког развоја, Младена Шарчевића, да сачува углед XII београдске гимназије и што је пре могуће именује новог директора ове београдске школе.

Након именовања Светлане Миљеновић, бивше директорке XII београдске гимназије, за вршиоца дужности директора ОШ „Ратко Митровић“, а да претходно није разрешена дужности директора XII београдске гимназије, ова вождовачка гимназија нашла се у чудној правној ситуацији. У међувремену, незадовољство запослених нараста, а борба за позицију директора се појачава и почиње да угрожава углед саме школе. Медијски написи, уз неселективно изношење оптужби, нарушавају углед и школе и запослених и то како оних који тренутно раде, тако и колега који су, како Форум сматра, противзаконито остали без посла. Преувеличавање чињеница, уз слободну интерпретацију неких ранијих догађаја у XII београдској гимназији указују на личне сукобе у којима се не преза ни од чега.

Форум апелује на смиривање ситуације, а у циљу нормалног функционисања школе, као и заштите достојанства свих који су били или су тренутно део њеног колектива.

One Comment

  1. ProfXII каже:

    Mora da je gospodin ministar o svemu jakooo obavesten i zainteresovan. nije stigao da procita od silnih obaveza. Javice se on samo nije stigao da razmisli. MM inistre sta je sa VamA

Top