Home >> Друштво >> Ружић: Платни разреди у 2018

Ружић: Платни разреди у 2018

Министар државне управе и локалне самоупаве Бранко Ружић најавио је данас увођење платних разреда од наредне године за за више од 400.000 запослених у јавној управи широм Србије

Запослени у јавној управи у платним разредима у 2018.

Министар државне управе и локалне самоупаве Бранко Ружић најавио је данас увођење платних разреда од наредне године за за више од 400.000 запослених у јавној управи широм Србије.

 „Реформа система плата једна је од веома значајних. Близу смо да донесемо још три закона из тог сегмента реформи система плата и то ће се, надам се, догодити до краја ове године“, рекао је Ружић новинарима.

Према његовим речима, целе следеће године ће се „уподобљавати“ платни разреди у односу на стручну спрему и специфичности у обављању одређеног посла, али је намера да се сву запослени подведу у јединствени, правичан статус, да се не би догађало да неко ко има идентичну стручну спрему и ради мање има већа примања.

„Дакле, то је намера, системски приступ и наравно да ће се односити на све у јавној управи“, јасан је министар.

Говорећи о броју запослених у јавној управи, Ружић каже да смо „у једном транзиционом периоду“, као и да је реформом од 2013. доказано „да на веома одговоран начин држава може да спроведе рационализацију“.

У овој години, каже министар, тај број је испуњен, а очекује да кадровски план буде мера ствари и да у односу на финансијске могућности одреди број извршилаца на одређеним пословима, уз утврђивање приоритета и то ће, сигуран је, почети да функционише од 2019.

„У идућој години биће спровођена рационализација, али која свакако неће бити линеарна, водиће рачуна о приоритетима и која ће такође дозвољавати нова запошљавања“, рекао је Ружић.

(Новости)

Top