Home >> Друштво >> Руски милијардер стоји иза нове школе у Београду

  • Форум
  • Коментари су искључени на Руски милијардер стоји иза нове школе у Београду
Руски милијардер стоји иза нове школе у Београду

Депутат државне Думе Русије, Михаил Слипенчук, објавио је документ којим показује да је управо он иницијатор отварања Прве међународне руске школе у Београду

Депутат државне Думе Русије, власник хотелског ланца у Србији и руски милијардер, Михаил Слипенчук, објавио је на својој званичној интернет страници документ којим показује да је управо он иницијатор отварања Прве међународне руске школе у Београду под називом „Валетина Терешкова“. Осим као инвеститор у туризам Србије, Слепенчук се, очигледно, пронашао и у јачању културних и образовних веза две државе. Као потписници документа наводе се Саша Боројевић, оснивач јединствене школе „Артимедиа“ и Бошко Козарски, председник Удружења за младе Србије и генерални менаџер руске школе „Валентина Терешкова“.

„Пројекат руске школе у Београду је од највишег интереса и за Србију и за Русију, зато не треба да чуди нити један вид подршке који добијамо од стране званичних државних структура највеће земље света. Радимо један важан и дугорочан посао и то се, евидентно, примећује. До краја године ће се по овом пројекту огласити бројни високи функционери Русије и на то не треба да се гледа као на изненађење. Важан је ово пројекат.“ – открио нам је Саша Боројевић, оснивач „Артимедије“ и покретач пројекта руске школе.

Како се наводи у тексту објављеном на наведеном сајту, један од главних мотива за реалзацију оваквих пројеката у Србији је то што Србе и Русе везују културне, историјске и духовне везе, односно што су та два народа, како се наводи – братска, што посебно коментарише менаџер школе, Бошко Козарски:

„Руска школа „Валентина Терешкова“ ће неговати те и такве, братске, односе на највишем нивоу. Та синергија руске дисциплине и богате културе, као и нашег духа и заједничке словенске баштине, верујемо, даће дугорочно позитивне резултате. Генерације које буду излазиле из школе „Валентина Терешкова“ биће заиста посебне и због тога смо захвални свакоме ко попут Михаила Слипенчика даје безрезервну подршку“.

Свечано отварање школе најављено је за почетак новембра, а са наставом се почиње у септембру 2017.године.

(mvslipenchuk)

Top