Home >> Друштво,Штрајк >> Родитељи живим ланцем бране земунску школу
Родитељи живим ланцем бране земунску школу

Министарство просвете најављује нове инспекције

Министарство просвете, науке и технолошког развоја најавило је вечерас да ће и наредних дана представници тог министарства посећивати Основну школу „Светозар Милетић“ у Земуну, како би се уверили да се настава организује за ученике чији родитељи желе да им деце похађају наставу. Са друге стране, у знак протеста, родитељи, ђаци и наставници ове школе вечерас су симболично направили “живи ланац” око школе држећи се за руке са поруком “не дамо школу”.

Ту школу, у којој нема наставе у знак протеста због смене директора Мирољуба Мосуровића кога подржава Савет родитеља, данас су посетили представници ресорног министарства како би се омогућила „нормализација рада школе“, навело је министарство.

„Запослени који су у том тренутку били у школи нису били заинтересовани за разговор док су поједини родитељи упућивали погрдне речи представницима министарства“, наводи се у саопштењу.

Помоћник министра за инспекцијски надзор Богољуб Лазаревић рекао је да је у току незаконита обустава рада и да школа има „легитимно постављене органе и да настава мора да се одвија“.

зид 2Бивши и садашњи ђаци, њихови родитељи и наставници поново су се вечерас окупили у земунској школи „Светозар Милетић“, противећи се одлуци министра просвете Младена Шарчевића да смени директора Мирољуба Мосуровића. Овог пута симболично су направили “живи ланац” око школе држећи се за руке са поруком “не дамо школу”.
Подсетимо, данас током преподнева Савет родитеља саопштио је да се у школи најавила Инспекција за интерна ревизију финансија која је након упознавања са целокупном ситуацијом у школи и чињеницом да школа нема руководство које би је примило одустала од посете.

Након тога, у школу је дошла и Републичка просветна инспекција на челу са помоћником министра Богољубом Лазаревићем и државним секретаром у министарству Марком Миленковићем.

У школи „Светозар Милетић“ данас је дошло до расправе између представника родитеља и запослених са представницима министарства просвете.

Савет родитеља оценио је данас посету инспекције као додатан притисак.

“После двадесет дана посету инспекција сматрамо као употребу силе и додатни притисак како на родитеље тако и на запослене. Уместо да се Министар позабави незаконитостима у раду Републичке просветне инспекције због чега наша деца не иду у школу он поново демонстира силу” додали су родитељи.

Иначе, ученици земунске основне школе „Светозар Милетић“ већ три недеље не иду у школу јер се родитељи противе смени директора те школе.

(Инсајдер)

5Comments

  1. profesor каже:

    Ko je naredio rad u jednoj smeni Ministar ili direktorka a da nije sagledana realna situacija treninga ucenika.Prvo su kretali u 10.30 a sad u 9.30. Neozbiljno slozicete se.Postavlja se pitanje ko je konsultovao klubove ,ucenike i roditelje.Na ovaj nacin su sportisti stavljeni u situaciju da biraju sport ili skola.Normalno je da to bude jedno i drugo.Jedino tako skolovanje sportista ima smisla.

  2. profesor каже:

    Sportska gimnazija je dobila zgradu.Super.Ali koristi je i baletska skola,nema dovoljan broj ucionica za rad.u jednoj smeni.Fizicko rade po 2 odeljenja tj 60 ucenika.22 ucinice 24 odeljenja i baletska skola.Hoce li Ministarstvo i nju da gasi.Reagujte Sindikati

  3. profesor каже:

    Postoji li opravdan razlog za nereagovanje sindikata.Slucaj skole u Zemunu ceka i ostale neposlusne skole.Opravdajte clanarinu koju primate i dajte akciju

Top