Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Репресија – почетак краја мандата министра Вербића

Министар просвете Срђан Вербић потписао је и упутио директорима школа наредбу да се наставницима који су у штрајку одузима од плате.

Министар је овим гестом показао да поседује вишак осветољубивости и немоћи, али  са друге стране мањак мудрости. Као да је нас питао! Као да је предосетио да штрајк „треба погурати“. Као да се потрудио да прошири штрајк. Као да му није довољно 660 школа у штрајку, па хоће још.

Овај потез представља почетак краја мандата министра Вербића. Јер, уверени смо да ће се од понедељка штрајку прикључити још више школа. Када се то догоди, који ће бити следећи потез министра? Мораће да потпише ПКУ са преостала два синдиката, јер је ушао у зону повреде уставних права запослених. Мораће да преговарара даље, јер му две трећине школа не раде. А он, млађани, неће моћи све то да издржи. Ионако не може очима да види синдикате. Пожелеће да се врати својим акцелераторима, звездама и црним рупама!

 

 

 

8Comments

 1. vlajko каже:

  Ona gospodja baka iz Mosve, sto rece juce sa suzama u ocima, „dosla sam na ovaj most gde je nastradao mlad covek da mu odam pocast; DOSTA MI JE VISE DA SE PLASIM NE MOGU VISE“ To je kolege solidarnost! A NASA ?!

 2. Kekec каже:

  Ne može gos-n ministar da se vrati svojim akceleratorima, zvezdama i crnim rupama. Za to treba da ima doktorat na Prirodno-matematičkom fakultetu. On je doktorirao na Fakultetu organizacionih nauka.

 3. Саша каже:

  ПОКЕРАШКИ, КОЦКАРСКИ – АЈД’ ШТО СТАВИ СВОЈУ ГЛАВУ У ЗАЛОГ – А ШТО НАШУ. НЕК ИДЕ У НАРОДНУ БАНКУ ПА НЕК СЕ КОЦКА. ОВО ЈЕ УЧИОНИЦА!

 4. mira каже:

  Nicija nije gorela do zore…,pa nece ni Verbiceva

 5. Jasmina каже:

  Ma kakvi! Vratiće se u ZUOV da drema!

 6. Vladan Božović каже:

  Kada protivnik igra jake poteze vi morate da igrate još i jače. Ako mlako odgovorite na jak potez, protivnik će sa vama da obriše pod, kao što je to bio slučaj u prošlom štrajku. Šta uraditi. Poglasiti BOJKOT nastave sve dok protivnik ne povuče svoju odluku. Znači BOJKOT. To više i nije štrajk, to je borba za golu egzistenciju. To je jedini način da se sačuva ono malo dostojanstva, ako uopšte postoji.
  Kad kažem da protivnik povuče odluku, mislim i na novo smanjenje plata, i na onu svinjariju da predsednicima sindikata neće da daju 12% posto, koje su dali petokolonašima, SOS-u i NEZAVISNOSTI.
  Kad povuku odluku štrajk se vraća u normalne okvire od 30 minuta, i čeka se, da se potpiše prihvatljivo rešenje za NAS, a za NIH me baš briga, baš kao što je NJIH baš briga za NAS.

  • Mao Ce каже:

   „Kada protivnik igra jake poteze vi morate da igrate još i jače. Ako mlako odgovorite na jak potez, protivnik će sa vama da obriše pod…“
   Nije to jak potez, već bedan, podmukli potez malog čoveka, da ne kažem pi.ke Ver!bića? (pitanje je koja je on VERzija BIĆa…ako je uopšte …), ali se slažem…jer još je gore kad NEbiće obriše pod sa nama. Ali ZATO, mi moramo da ga otresemo k’o slinu…mada bi, čini mi se, bolje pristajalo „da otresemo slinu“. Pozdrav.

 7. lex каже:

  I da li ce se sve svesti na „kraj mandata“ ministra ili cemo preduzeti radikalnije korake i obustaviti nastavu? Ovo ovako izgleda kao da smo se jos jednom slozili sa smanjenjem i svima dobro. logicno je na radikalnije poteze ministarstva odgovoriti radikalnijim strajkom.

Top