Home >> Реформа >> Реформисана гимназија без реформисаних уџбеника

  • Форум
  • Коментари су искључени на Реформисана гимназија без реформисаних уџбеника
Реформисана гимназија без реформисаних уџбеника

Реформисани први разред гимназије је и даље без реформисаних уџбеника, а ускоро ће крај првог полугoдишта. Изгледа да су ученици који су ове школске године уписали први разред део експеримента, како учити по реформисаном програму без реформисаних уџбеника. 

Непостојање адекватних уџбеника, који прате реформисани план и програм, може представљати проблем јер се уз измењене програме мења и принцип рада. Гимназијалци у оваквим околностима морају детаљније да анализирају уџбеник, што је у основи добро, али се јавља проблем јер ученици у основним школама нису припремљени на овакав принцип рада, изјавио је за РТС председник Форума београдских гимназија Александар Марков.

Из Министарства просвете, науке и технолошког развоја најављују да ће се први уџбеници појавити тек за два месеца, па се поставља питање да ли ће ученици у другом полугодишту куповати уџбенике. Осим тога из Министарства просвете кажу да је израда програма за други разред гимназије у току и да ће настојати да за други разред законом прописани рокови буду такви да нови уџбеници буду одобрени пре почетка школске године.

Прилог можете погледати у наставку:

 

 

 

Top